Hopp til hovedinnhold
I AF er vi kjent for vår nysgjerrighet og for å være en pådriver for en bedre og mer fremtidsrettet bransje. Vi er lydhøre for gode ideer fra alle deler av virksomheten. Alt kan forbedres. Vi vil fortsette arbeidet med digitalisering, bedre utnyttelse av data og er stadig på utkikk etter nye forretningsmuligheter.   En del av innovasjonsarbeidet handler om å se langt frem, analysere og kategorisere fremtidsperspektiver, utforske muligheter og iverksette piloter i konsernet. Identifisering av produktivitetsforbedringer, kan føre til utvikling av løsninger i eget hus, eller investering i miljøer, kompetanse eller teknologi som kan gi store gevinster for AF sin prosjektindustri. Vi skal videreutvikle og profesjonalisere vårt eierskap i tidligfaseselskaper og øke kjennskapen til AF som utfordrer og innovatør.

Innovasjonsmål i AF Gruppen

 • 1000

  MNOK

  Lønnsom virksomhet utenfor kjernevirksomheten.

 • Årlig introdusere minst to digitale verktøy som gir operative resultater.

 • 15

  %

  Avkastning på investeringer i tidligfaseselskaper.

Aktuelt

 • AF-posten artikkel
  Redder kulturminner med spesialkran

  Noen av Svalbards mest kjente kulturminner står i fare for å bli ødelagt, men den gamle taubanen fikk nye bein å stå på ved hjelp av AF Decoms spesialutstyr.

  Publisert 28.12.2022

 • AF-posten artikkel
  Lanserer smart hørselvern

  Ørepluggene sier fra når støyen er så høy at hørselen kan bli skadd.

  Publisert 01.03.2022

 • AF-posten artikkel
  Roboten som kan redde liv

  Decom X er AF-nyvinningen som kan gjøre vedlikeholdsarbeid der det er for farlig for mennesker å ferdes. For gruvedriftsselskapet LKAB sparer roboten tid samtidig som den eliminerer risiko forbundet med arbeid i siloer.

  Publisert 05.01.2022

Vi skal være Nordens mest nysgjerrige entreprenør.
Jørgen Skovly, leder Digital/CDO i AF Gruppen