Är du nyfiken på hur det är att arbeta som jurist i en av Sveriges största och mer komplicerade entreprenader i sommar?

AF Gruppen är en ledande norsk entreprenör- och industrikoncern. AF genomför nu på uppdrag av Trafikverket utbyggnaden av E4 Förbifart Stockholm. Förbifart Stockholm är en 21 km lång ny sträcka av E4:an som till stora delar byggs i tunnel från Kungens kurva i söder till Häggvik i norr. Arbetet påbörjades sommaren 2020 och kontraktsvärdet uppskattas till 3 400 MSEK.

Under ca fem veckor som sommarpraktikant blir du en del av kontraktsteamet som bistår projektet med kontraktsförhandlingar, framtagande av PM och entreprenadjuridik. Vi kan lova dig en sommarpraktik du aldrig kommer glömma.

Uppgifter

Du kommer att arbeta praktiskt med juridiska utredningar, förslag till underrättelser, delta i möten och andra möten tillsammans med andra erfarna jurister, ingenjörer och tekniker på projektet på södra Lovön. Du tilldelas en handledare som kommer ge dig en yrkesmässig introduktion och vägleder dig i det löpande arbetet - Allt för att ge dig optimala förutsättningar till en lyckad start i juristlivet.

Kvalifikationer

Kontraktsteamet är avgörande för projektets ekonomiska resultat och framsteg, och rollen som entreprenadjurist ställer krav på både expertis och rätt personliga egenskaper. Vi ser därför helst att du avslutat termin sex på juristlinjen. Projektet är beläget vid Drottningholm på Ekerö. Det är därför en fördel om du har körkort och fordon att använda för att ta dig till och från projektet.

Vi på AF tar psykisk ohälsa på största allvar och kommer därför inte enbart utgå ifrån betyg, utan vi lägger ett högt värde vid personliga egenskaper och meriterande kompetenser vid valet av sommarpraktikanter.

Meriterande kompetenser:

 • Erfarenhet av arbete med standardavtal (alt. Specialinriktad kurs)
  Tidigare erfarenhet från byggbranschen
  Goda systemkunskaper och datorvana
  Förmåga att tolka tekniska beskrivningar (AMA) och förtydliganden.
  Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
  Goda kunskaper i norska i tal och skrift.
  Personlig profil

Som person ser vi att du är analytisk, strukturerad och noggrann, arbetar systematiskt och kan hantera flera saker samtidigt. Till detta har du förmåga att prioritera arbetsuppgifter och en stark drivkraft att leverera goda resultat. Du trivs med att samarbeta och att vara en del av ett team. Du är en social och utåtriktad person som är lätt att komma i kontakt med. Du har en god juridisk förståelse, är tydlig och vågar "ta en strid".

Vi erbjuder

På AF Gruppen blir du en del av en gemenskap av engagerade yrkesmän som brinner för sitt område och att nå resultat. På AF tror vi att det finns ett samband mellan trivsel och prestation, och vi är stolta över att kunna visa på såväl goda resultat för företaget som hög trivsel bland de anställda. Vi värdesätter entreprenörsanda och ger förutsättningar för att kompetenta medarbetare ska kunna fortsätta att utvecklas.

Vid frågor avseende sommarpraktiken vänligen kontakta ansvarig ledare nedan.

Andréas Vidmar

M +46 730 78 21 64
Andreas.vidmar@afgruppen.se

Andreas.vidmar@afgruppen.se