Är du nyfiken på hur det är att arbeta som jurist i en av Sveriges största och mer komplicerade entreprenader i sommar?

 

AF Gruppen är en ledande norsk entreprenör- och industrikoncern. AF genomför nu på uppdrag av Trafikverket utbyggnaden av E4 Förbifart Stockholm. Förbifart Stockholm är en 21 km lång ny sträcka av E4:an som till stora delar byggs i tunnel från Kungens kurva i söder till Häggvik i norr. AF Gruppen påbörjade arbetet sommaren 2020 och har hittills sprängt ut över 15 000 meter bergstunnel. Under ca fem veckor som sommarpraktikant blir du en del av kontraktsteamet som bistår projektet med kontraktsförhandlingar, framtagande av PM och entreprenadjuridik. Vi kan lova dig en sommarpraktik du aldrig kommer glömma.

 

Uppgifter

Du kommer att arbeta praktiskt med juridiska utredningar, avtalsgranskning, inslag av praktiska moment avseende tunneldrivning, förslag till underrättelser, delta i möten tillsammans med andra erfarna jurister, ingenjörer och tekniker på projektet på södra Lovön.

 

Du kommer att tilldelas en handledare som kommer ge dig en yrkesmässig introduktion och vägleder dig i det löpande arbetet - Allt för att ge dig optimala förutsättningar till en lyckad start i juristlivet och en lärorik inblick i arbetet som entreprenadjurist.

 

Kvalifikationer

Kontraktsteamet är avgörande för projektets ekonomiska resultat och framsteg, och rollen som entreprenadjurist ställer krav på både expertis och rätt personliga egenskaper. För att få ut mest av sommarpraktiken ska du ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Vidare ser vi helst att du avslutat termin sex på juristlinjen. Projektet är beläget vid Drottningholm på Ekerö till vilken det finns bussförbindelser. Det är dock en fördel om du har körkort och fordon att använda för att ta dig till och från projektet.

 

Vi på AF tar psykisk ohälsa på största allvar och utgår därför inte enbart ifrån betyg vid valet av sommarpraktikanter, utan lägger ett högt värde vid personliga egenskaper och intresse för entreprenadjuridik. Därutöver kommer vi att beakta meriterande kompetenser.

 

Vi ser det även som meriterande om du har:

  • Erfarenhet av arbete med standardavtal (alt. Specialinriktad kurs)
  • Tidigare erfarenhet från byggbranschen
  • Goda systemkunskaper och datorvana
  • Förmåga att tolka tekniska beskrivningar (AMA) och förtydliganden.
  • Goda kunskaper i norska i tal och skrift.

 

Personlig profil

Som person ser vi att du är analytisk, strukturerad och noggrann, arbetar systematiskt och kan hantera flera saker samtidigt. Till detta har du förmåga att prioritera arbetsuppgifter och en stark drivkraft att leverera goda resultat. Du trivs med att samarbeta och att vara en del av ett team. Du är en social och utåtriktad person som är lätt att komma i kontakt med. Du har en god juridisk förståelse, är tydlig och vågar ”ta en strid".

 

Vi erbjuder

På AF Gruppen blir du en del av en gemenskap av engagerade yrkesmän som brinner för sitt område och att nå resultat. På AF tror vi att det finns ett samband mellan trivsel och prestation, och vi är stolta över att kunna visa på såväl goda resultat för företaget som hög trivsel bland de anställda. Vi värdesätter entreprenörsanda och ger förutsättningar för att kompetenta medarbetare ska kunna fortsätta att utvecklas.

 

Sommarpraktiken kommer att vara avlönad. Utöver lön utgår även ersättning för resekostnader till och från projektet.

Vid frågor avseende sommarpraktiken vänligen se nedan.

 

Kontaktpersoner hos AF Gruppen:

 

Andreas Vidmar

Ansvarig ledare

Andreas.vidmar@afgruppen.se

+46 730 78 21 64

 

Eric Fischerström

Handledare för praktiken

Eric.fischerstrom@afgruppen.se

+46 73 082 05 82