LAB AS, et datterselskap av AF Gruppen (AFG) har i dag inngått endelig avtale om kjøp av 70 prosent av aksjene i Helgesen Tekniske Bygg AS (HTB), og har samtidig gjennomført kjøpet av disse aksjene. De resterende 30 prosent av aksjene i HTB vil fremdeles være eid av ansatte i selskapet.

 HTB er et veldrevet selskap med god historikk som ble etablert som AS i 1987. Selskapets forretningside er å ta prosjekter fra idé til ferdig bygg og selskapet jobber tett med kundene i prosjektutviklingsfasen. Hovedfokuset er på industri- og lagerbygg, kjøpesentre og kontorbygg. HTB har rundt 50 ansatte og har i snitt siste tre år en omsetning på MNOK 335 og en driftsmargin på 6,5 prosent.  

Selskapsverdi (Enterprise Value) for 100 prosent av Helgesen Tekniske Bygg AS er vurdert til MNOK 140. Oppgjøret for 70 prosent av aksjene vil bestå av 189 723 aksjer i AF Gruppen ASA til kurs NOK 126,50 pr. aksje og kontanter. Deler av kontantoppgjøret vil bli gitt som en selgerkreditt frem til 2020. Det er avtalt garantier for oppnåelse av fremtidige resultatmål.

 Kontantbeløpene som betales som ledd i vederlaget finansieres fra AF Gruppens eksisterende likviditetsbeholdning.  

- Vi er svært fornøyde med å få Helgesen Tekniske Bygg med på laget. Selskapet har levert gode prestasjoner over tid og har en kultur og et verdigrunnlag som sammenfaller med LAB og AF Gruppens. Oppkjøpet er i tråd med vår strategi om å vokse lønnsomt Vestlandet, gjennom å bygge videre på LAB sin sterke posisjon i regionen, sier Morten Grongstad, konsernsjef i AF Gruppen.