Studenter over hele landet har gjennom høsten og vinteren konkurrert om å vinne ett års gratis bolig. Den 8. februar er det klart for finale der tre studiesteder skal avgjøre hvem som får AFs nye studentkollektiv til sin by.  

I jakten på dyktige og nysgjerrige hoder åpner AF Gruppen et studentkollektiv høsten 2019. Her vil de beste ingeniør- og økonomistudentene i landet få bo gratis i ett år. I løpet av året i AF-kollektivet vil studentene få inspirasjon og veiledning som er relevant for sitt studie – et forsprang på sin karriere.

 – For å tiltrekke oss de beste hodene må vi overraske og tenke nytt – derfor slo tanken oss; hvorfor ikke la studentene bo «hos oss»? De er morgendagens ansatte og vi må lære dem bedre å kjenne, samtidig som gir det oss en mulighet til å synliggjøre for dem hva vi står for. Dette tror vi vil komme begge parter til gode, sier Bård Frydenlund, konserndirektør for HR i AF Gruppen.

 

Hekta på spill

For å vinne en plass i AF-kollektivet, har studenter fra 11 norske studisteder konkurrert i høst ved å spille spill og løse oppgaver på en digital plattform AF Gruppen har utviklet. Konkurransen startet 20. september 2018 med tre ulike digitale spill man kunne spille så mange ganger man ville.

Totalt ble spillene spilt mer enn 167.000 ganger. Av totalt 1900 registrerte spillere var det over 200 studenter fra de fem skolene med best score som gikk videre til semifinalen der oppgavene ble mer krevende. Kun de 33 beste studentene fra de tre beste skolene er valgt ut til å delta i finalen på Trysil fra 8. til 10. februar.

Det er studenter fra NTNU, Høgskulen på Vestlandet og OsloMet som gjorde det best, og som slo ut konkurrentene fra Universitetet i Agder og NMBU i semifinalen. Det betyr at AF-kollektivet skal ligge i enten Trondheim, Bergen eller Oslo.

 

– Fin mulighet 

Florentina Fejzi, styremedlem i Industrikontakten ved Bygg og Miljøteknikk NTNU tror slike konkurranser faller i smak hos studentene.

 – Dette er en kjempemulighet for studentene som jeg tror vil engasjere stort. Det er innovativt og spennende, og er et helt nytt konsept ingen har gjort tidligere.

En slik mulighet er veldig bra for studentene, samtidig som AF Gruppen kan knytte en god relasjon til studentene gjennom året i AF-kollektivet. Studenter har tradisjonelt sett ikke veldig god råd, så det å kunne vinne et års gratis kollektiv gjør nok at interessen for denne konkurransen vil være stor, sier Fejzi.  

Håper å ansette mange

AF Gruppen forventer en vekst på ytterligere 1500 ansatte de neste to årene. En del av dette vil komme gjennom oppkjøp, men mest gjennom rekruttering.

 – Vi håper konkurransen kan bidra til å skape engasjement rundt ingeniør- og økonomifaget og få enda flere interessert i bransjen vår. Og så håper vi naturligvis at vi klarer å finne noen nysgjerrige og dyktige folk der ute som kan tenke seg en karriere hos oss, sier Frydenlund.

 

Krevende utfordringer

I finalen vil deltagerne måtte bryne seg på en rekke utfordringer med resten av sitt skole-team. Det blir også tid til ski og annen moro innimellom by-kampene, men når helgen er over er det klart om det er Bergen, Oslo eller Trondheim som får AF-kollektivet neste høst. 

Representanter fra OsloMet, NTNU og Høgskulen på Vestlandet vil være representert i fagjuryen på Trysil. 

– Det er hyggelig at så mange har engasjert seg i konkurransen. Studentene har lagt inn en formidabel innsats, sier rekrutteringsansvarlig i AF Gruppen, Sif Løvdal. Hun legger ikke skjul på at det var en vanskelig utvelgelsesprosess, fordi nivået var høyt. 


– Nå gleder vi oss til å treffe finalistene i Trysil og til å bli bedre kjent med dem. Og så blir det jo spennende å se hvilket team som går av med seieren og hvor vi skal skape et nytt studenthjem for disse nysgjerrige studentene.

 Førstepremien inkluderer ikke bare et års gratis opphold i kollektiv sammen med dyktige medstudenter. De utvalgte vil også ha mulighet til å få eksamenshjelp fra erfarne fagfolk i AF og bistand til studentoppgave. De vil få innføring i ny teknologi i en stadig mer digitalisert byggebransje og sjansen til å bli med ut på AF Gruppens innovative prosjekter. Kollektiv-beboerne vil ha gode muligheter til å få sommerjobb i AF Gruppen og kanskje kan de sikre seg fast jobb også når studiene avsluttes.