I Drevvikshöjden, som ligger mellom Farsta og Sköndal, bygger Familjebostäder i Stockholm ca. 600 utleieleiligheter, barnehage og forretningslokaler i totalt fem etapper.

Etappe 4 omfatter 112 leiligheter, inkludert 19 ungdomsleiligheter, med planlagt innflytting i 2023. Etappen omfatter også barnehage og garasje.

Energiforsyningen til eiendommene kommer fra solceller, bergvarme og fjernvarme med et årlig energiforbruk på under 55 kWh/m2. Eiendommene prosjekteres og produseres for å oppfylle standarden Miljöbyggnad Silver.

– Vi er glade over å få bidra til Familjebostäders mål om minst 500 nye utleieleiligheter hvert år og ser frem til det fortsatte samarbeidet, sier Bård Frydenlund, konserndirektør i AF Gruppen for Sverige.

HMB Construction vant anbudet på hele prosjekt Drevvikshöjden i slutten av 2017. Prosjektering og kalkulasjon skjer etappevis, og Familjebostäder har opsjon på å avbryte hver etappe.

HMB Construction bygger for tiden de to første etappene av Drevvikshöjden. Etappe 3 påbegynnes i løpet av våren og etterfølges av etappe 4 til høsten. For etappe 5 er prosjekteringen av anbudsdokumenter i gang. Prosjektene gjennomføres som en totalentreprise med partnering.

HMB Construction er ett av syv datterselskaper i AF Gruppen Sverige. HMB bygger i Stockholm, Mälardalen, Dalarna, Västmanland, Uppland og Gästrikland. Selskapet omsetter for 1,4 milliarder svenske kroner (2019).