– Kampen om talentene er beinhard. Derfor er det ekstra gledelig å motta anerkjennelsen som bransjens mest attraktive arbeidsgiver blant ingeniørstudentene, sier Annette Strøno, rekrutteringssjef i AF Gruppen.

Universum Student Survey 2022 er en undersøkelse hvor 10.947 studenter ved 24 utdanningsinstitusjoner har rangert arbeidsgivere etter attraktivitet. AF Gruppen, som hører til i kategorien «Engineering/Natural Sciences», rangeres som nummer 13 blant ingeniørstudentene og er fortsatt best i klassen i sin bransje. Blant kvinner klatrer AF åtte plasser.

- Det er en glede at ingeniørstudentene i større grad får øynene opp for oss, og at anseelsen for bransjen som helhet øker. Hos oss får studentene muligheten til å kickstarte karrieren ved å bidra til å løse noen av vår tids viktigste samfunnsoppdrag, og det opplever vi at trigger dem, forteller Strøno.

 

Investerer i studentene

AF har de siste årene hatt kraftig vekst, både i omsetning og antall ansatte. For å sikre nye, dyktige medarbeidere med på laget er det lagt ned en stor innsats i arbeidet med rekruttering og Employer Branding.

- Et av AFs suksesskriterier er vår tidløse strategi om å utvikle egne ledere internt og gi dem tidlig ansvar. Vi invester mye i talenter som forhåpentligvis skal jobbe i AF lenge og utvikler dem videre gjennom bransjens beste karriereutvikling.

Så attraktive er faktisk studentene for AF at de kan vinne gratis bolig i et år.

- Blant tiltakene som har satt oss på kartet er rekrutteringskonkurransen «Kampen om AF-Kollektivet» som vi har truffet blink med. Selv om det bare er noen få som vinner førstepremien, har vi skapt en arena der vi kommer i kontakt med svært mange dyktige studenter, og flere av dem har sikret seg både sommerjobber og faste stillinger i AF i etterkant av konkurransen, sier hun.

 

Krevende kamp om talentene

Det siste året har AF merket en endring i rekrutteringskampen. Samtidig som arbeidsmarkedet har sett et oppsving i antall ledige stillinger, blir rekrutteringskampanjene stadig mer kreative.

- Kampen om ingeniørstudentene er hard, men utrolig viktig når vi skal fortsette å rekruttere de beste folkene. Det kreves mer av oss nå enn å stå på stand på studiestedene og fremsnakke selskapet. Studentene ønsker å få en følelse av hvordan det er å jobbe i selskapet, og vi må ha en mer personlig tilnærming til dem om vi skal skille oss ut i mengden. Det har vi truffet godt med i AF-kollektivet, forklarer rekrutteringssjefen.

Fremover har AF store vekstambisjoner, og vil trenge mange nye medarbeidere med på laget.

- Vi når ikke de målene om vi ikke får med oss morgendagens talenter. Heldigvis kan vi love potensielle AF-ere en arbeidsplass med høy trivsel i et felleskap der alle er like mye verdt, og det håper vi trigger dem i kombinasjon med kreativ rekruttering.