Ifølge Statkraft viser kraftverkenes årlige strømproduksjon hvordan vannressursene i tidligere vannkraftutbygginger kan utnyttes enda bedre og gjennomføres med begrensede naturinngrep.

Olje- og energiminister Terje Aasland, konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i Statkraft og Konsernsjef Amund Tøftum i AF Gruppen deltok på åpningen. Det samme gjorde flere fra AF Anlegg.

Vesle Kjela kraftverk er det øverste kraftverket i Tokke/Vinjereguleringen, og utnytter fallet fra det regulerte Kjelavatnet på Haukelifjell. Kraftverket har en installert effekt på 8,5 MW, og gir en produksjon på ca. 40 GWh/år.
Storlia kraftverk har samme effekt og produksjon, og utnytter en høydeforskjell på 75 meter mellom Bjoreio og Sysenvatn i Eidfjord kommune og er tilknyttet Sima-reguleringen.

-Vi har hatt et godt samarbeid med Statkraft gjennom flere prosjekter, først med utbygging av Ringedalen og nå på Vesle Kjela og Storlia. Vi har hatt samme prosjektledelse fra både kunden og fra oss. Dette har gjort at vi har sikret en stadig forbedret prosjektgjennomføring og ikke minst et godt HMS fokus, sier Kjetil Vikane, avdelingsdirektør i AF Anlegg.

Foto: Statkraft.