Hopp til hovedinnhold
AF Gruppen

Orienterte seg til topps

– Det var en veldig fin helg som startet med sølv på den klassiske sprintdistansen (15 min vinnertid, individuell start, 4,2 km) på fredag, gull i knockoutsprint på lørdag (prolog, semifinale og finale, alle 10 min og ca. 2,8 km) og til slutt bronse på sprintstafett på søndag, sier Håkon.

– Jeg har satset lenge på sprint. Dette er første gangen jeg tar gull i sprint, men også flere medaljer på samme helg. Det betyr mye for meg. Det er veldig gøy å vise at jeg har klart å kombinere jobb og satsing på idrett, forteller Håkon, som har drevet med orientering helt siden han gikk i barnehage.

– Min far har alltid vært engasjert i orientering, og han var med å stifte klubben jeg løp for da jeg bodde i Bergen. Som åtteåring begynte jeg å løpe alene. Nå har jeg 20 år på baken, forteller Håkon Jarvis Westergård.

Digitale roboter

Til daglig arbeider han med programmering av digitale roboter som skal automatisere og håndtere store mengder repetetive oppgaver.

– Gjennom å satse på et høyt nivå har jeg lært meg å jobbe mot konkrete og målbare mål. Dette er også en «metodikk» som alle i vår avdeling er vant å jobbe etter. Vi setter opp fortløpende mål gjennom hele året for å holde et så høyt utviklingstempo som mulig i I&D. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg også kan en god del om kart og GPS. Dette er jo noe AF jobber med i en eller annen form, døgnet rundt, i alle enheter.

Finne frem

Orienteringsegenskapene kommer godt med i jobben med å lage løsninger som automatiserer data- og dokumentflyt slik at det er lett å finne frem.

– Nå er vi inne i en spennende periode i I&D hvor vi jobber med et leverandør-dashboard som vi bygger helt fra bunn. Målet er å få tilgang til alle leverandørvurderingene gjort i Synergi på ett sted. Min oppgave nå er forberedelser til automatiseringer og robotisering av et svensk prosjekt, E4 – Förbifarten Stockholm for AF Anlegg. Her er målet å bygge opp en automatisert data- og dokumentflyt. I tillegg jobber jeg med dataflyt inn til risikostyringssystemet Corporater, automatisk tilgangsstyring og automatisk overføring av arbeidstimer til Synergi i forbindelse med HMS-rapportering.