Hopp til hovedinnhold
AF Gruppen

På tur med AF-Gruppen

Vi starter i Oslo med en tur langs byens havnepromenade. Start med et stup ut i sjøbadet i Bjørvika som ikke bare er Norges største flytende sjøanlegg, det er også kåret til Europas flotteste. Det ble bygget av AF Anlegg og stod ferdig i juni 2015. Her kan du ta et nedkjølende bad i de 200 kvadratmeterne med sjøbad, eller kose deg i solen og nyte den flotte åpningen mot fjorden.   

 

Videre kan man tusle forbi operaen og ta turen innom det nye Deichmanske biblioteket på Bjørvika. Dette er en arena for kultur og kunnskap for både store og små. Biblioteket åpnet ved inngangen til sommeren 2020 og huser i dag 400 000 bøker. AF Byggfornyelse har stått for innredning og innvendige arbeider, og AF Anlegg har bidratt i grunnarbeidet i byggeprosessen. Det finnes ikke en eneste 90 graders vinkel i bygget og er alt annet enn kjedelig og tradisjonelt. Et moderne bibliotek for en moderne befolkning.    

Bli med på innsiden av det nye Deichmanske biblioteket

Derfra kan man ta turen innom Østbanehallen for litt shopping og champagne. Ikke bare er Østbanehallen i seg selv historisk som toghall fra 1800-tallet. Det ble under arbeidet AF Bygg Oslo holdt på med gjort arkeologiske funn som kan dateres helt tilbake til 1600-tallet. Det ble blant annet funnet et par tøfler og en engelsk krittpipe.

Shopping og champagne på nye gamle Østbanehallen

Turen videre tar oss enda flere år tilbake. Besøk Akershus Festning, som ble bygget i 1299, og opplev et viktig bygg i Norges historie. Her kan du spise middag på Festningen Restaurant som ble rehabilitert og ombygget av AF-selskapet Haga & Berg i 2013.  Nyt utsikten over Oslofjorden på en solfylt dag med god mat og drikke.

Fra festningen kan man gå videre langs kaia ned mot Aker Brygge. Her vil man kunne oppleve Nasjonalmuseet i ny drakt. Her har AF Byggfornyelse og AF Anlegg utført råbygg, tett bygg og innvendige arbeider. Det har blitt brukt robotisert prosessautomatisering slik at man har fått levert fasadestein i nøyaktige mengder. Dette er helt ny teknologi og AF er de første til å benytte seg av denne i et prosjekt.    

Fra nasjonalmuseet kan man hoppe på den nå elektriske fergen til Nesoddtangen. Elektrifiseringen av Nesodden fergene ble gjennomført av AF AeronMollier og fergene er nå anslått til å slippe ut 6000 tonn mindre CO2 enn tidligere, og kan nå kjøres med god samvittighet.

AF AeronMollier elektrifiserer MS Kongen

Lenger øst i landet kan du oppleve nye Borgarsyssel eller «Kraka», Sarpsborgs nye museum. AF Bygg Østfold jobbet hardt for å ferdigstille moderniseringen av museets formidlingsbygg til Sarpsborgs 1000-årsjubileum som var i 2016. Museet er hovedsakelig et friluftsmuseum, og ferdigstillingen av formidlingsbygget Olavs hall gir museet mulighet til å ha tilbud for publikum hele året. Museet har også et utsiktstårn der du kan se hele Sarpsborg.

Har du bil er du bare en time og 30 min kjøretur til Drammensbadet. Badet ble bygget med Strøm Gundersen som totalentreprenør og ble ferdigstilt i 2008. Badeanlegget består av flere justerbare basseng slik at dybden og arealet kan justeres etter bruk. Stup ned fra 5-metern eller ta en velfortjent pause i boblebadet før vi reiser videre.  

 

Vender du snuta mot sør og tar turen til Kristiansand hvor du kan oppleve bygget som har Norges mest komplekse vegg. Kilden konserthus har en kompleks bølgevegg på 96 meter i høyden og som strekker seg ut over brygga ved kaia. Et fantastisk flott bygg å se, særlig i solnedgang når bølgeveggen skaper vakre og interessante skygger. – Kanskje Norges kuleste bygg! Sa Hans kongelige høyhet Kong Harald da han besøkte Kristiansand i 2011.   

Lenger vest i landet kan man besøke Vøringsfossen. Dette prosjektet ferdigstilles i juli 2020 så her har man mulighet til å oppleve en rykende fersk turistattraksjon. Det er en 47 meter lang trappebro som har blitt bygget av Consolvo AS som sørger for en god, og ikke minst trygg opplevelse av fossen. Vøringsfossen er en av de mest besøkte fossene i Norge og det er derfor viktig at den er tilstrekkelig sikret. Her får du oppleve kreftene til den massive fossen under trygge og sikre omgivelser.  

Fra Vøringfossen kan du dra sørover til Dam Svartavatn i Rogaland og vitne den flotte demningen som AF Anlegg har rehabilitert. Demningen ligger 820 meter over havet på Røldalsfjellet, og gir muligheten for en litt annerledes fjelltur. La deg imponere av det gode og sikre arbeidet som har blitt utført i et ulendt og utfordrende terreng. 

Til slutt tar vi turen nordover langs kysten mot Bergen. Midt i smørøyet av byen ligger det fasjonable hotellet Bergen Børs Hotell. Det var tidligere en gammel bank som etter totalrenovering gjennomført av AF Decom og LAB har blitt et high-end-hotell. Her kan oppleve skikkelig luksus.

Fra Bergen kan du reise videre med fly fra Avinor Bergen lufthavn Flesland. Her kan du legge merke til den nye terminalen på Flesland der flere av i AF-familien har vært involvert. LAB har stått for selve byggingen mens AF Energi og Miljøteknikk har stått for energisentralen og kjøleanlegget. På varme dager kan du nyte deg av behagelig temperatur mens du venter på flyet ditt.

Se timelapse av byggingen av den nye terminalen på Avinor Bergen Lufthavn Flesland

Så hvor vil du ta turen videre? Kanskje tilbake til Oslo og ta runden en gang til?