Hopp til hovedinnhold
null

Briskeby brannstasjon

Ærverdige Briskeby brannstasjon i Oslo skal rehabiliteres. Stasjonen dekker Oslos vestkant inkludert Slottet og en rekke ambassader, og skal være i full drift i hele rehabiliteringsperioden.

Prosjektstatus

   May 2018
   Jun 2020

   Om prosjektet

   Prosjektet omfatter totalrehabilitering av hovedbygget, samt sidebygg, boligdel, øvelsestårn og garasjeanlegg inkludert parkeringsdekke. I tillegg skal en sandsilo på området rives. Byggets velkjente fasade er definert som bevaringsverdig av Riksantikvaren.

   • MNOK 6

    i samspillfasen

   • MNOK 110

    i utførelsesfasen

   • 6000 kvm

    Byggets areal

   AF Gruppen

   Industrigata 3, 0259 Oslo

   I ny prakt

   Briskeby brannstasjon ble bygget i 1963 for å bedre beredskapen på Oslos vestkant. Nå er tiden overmoden for en oppgradering, og Oslo kommune ved Omsorgsbygg har inngått samspillkontrakt med Thorendahl AS om full rehabilitering. Stasjonen skal være i full drift i hele perioden.

   Med sin sentrale beliggenhet har Briskeby brannstasjon ansvaret for flere av de viktigste bygningene i hovedstaden, blant annet Slottet.

   Thorendahl AS eies av MTH som er en del av AF Gruppen. De satser på å bruke sine egne, fast ansatte fagfolk i prosjektet. 

   Prosjektet omfatter også bygging av det første Risk Factory-senteret i Norge. Dette etter bestilling fra Brann- og redningsetaten BRE i Oslo kommune. Senteret skal bygges i parkeringskjeller på om lag 1.500 kvadratmeter. Risk Factory er et senter hvor barn skal lære hvordan man skal oppføre seg ved stressende, farlige og kritiske situasjoner som ulike typer ulykker, manglende elektrisitet og brann. Målet er å bygge et senter som blir et godt eksempel på neste generasjon undervisningslokaler i Norge og Skandinavia.

   Rehabiliteringen av Briskeby Brannstasjon er den største samspillkontrakten innen rehabilitering i Oslo-området per dags dato. 

   Prosjektinformasjon

   Prosjekttype: Rehabilitering og ombygging
   Kunde: Oslo kommune/Omsorgsbygg
   Entrepriseform: Samspillkontrakt