Hopp til hovedinnhold
null

Lillo Gård

På Lillo Gård ved Storo har AF Gruppen med flere samarbeidspartnere utviklet et nytt boligprosjekt.

Prosjektstatus

Mar 2017
Jun 2020

Om prosjektet

Lillo Gård består av totalt 420 leiligheter, et bydelstorg og en nyrestaurert gård. Lillo Gård og flere av bygningene omkring er vernet, og de nye boligene blir beliggende sentralt i et område som blomstrer for fullt.

  • MNOK 1126

    Kontraktssum

  • 420

    nye leiligheter

AF Gruppen

Lillo gård, Oslo, Norge

Boligprosjekt med historisk sus

En av Oslos eldste boplasser får fornyet liv. Lillo gård, som har vært bosatt siden steinalderen, står nå i sentrum for et nytt boligprosjekt med 440 leiligheter. 

På området har det bodd folk siden steinalderen, og gårdsdrift har det vært hele veien – frem til 1980. Da ble gården ble kjøpt av Nycomed, som brukte den som kurs- og konferansesenter. I 2014 overtok selskapet Lillo gård KS gården med 26 mål tomt. Det er området rundt gården som nå skal utvikles. 

Selve gården vil utgjøre et tun i midten. I de gamle gårdsbygningene blir det restaurant, bakeri og andre virksomheter, og med den sentrale beliggenheten vil alt av fasiliteter finnes i nærområdet.  

Lillo Gård KS eies av AF, OBOS, Aspelin Ramm, Trond Mohn m.fl. Felt B1 og B2 består av 178 leiligheter fordelt på fire blokker, inklusiv to underetasjer med garasjeanlegg, tekniske rom og boder. I tillegg kommer ca. 3 000 m2 næringsarealer, tilhørende utomhusarbeider og infrastruktur. Felt A0 består av 241 leiligheter fordelt på 7 blokker, inklusiv 1 underetasje med garasjeanlegg, tekniske rom og boder. I tillegg kommer ca. 1 000 m2 barnehage, tilhørende utomhusarbeider og infrastruktur.

Når Lillo gård står ferdig, har Eiendomsplan og AF Gruppen bidratt til utvikling av totalt 1100 boliger i samme område, fordelt på prosjektene Elvesiden, Elvebredden, Lillohagen og Lillo gård. 

Prosjektinformasjon

Prosjekttype: Boligbygg
Forretningsenhet: AF Bygg Oslo
Kunde: Lillo Gård KS

Hva gjør AF akkurat nå?