Hopp til hovedinnhold

Lillo Gård

På Lillo Gård ved Storo har AF Gruppen sammen med samarbeidspartnere utviklet et moderne boligprosjekt basert på historisk grunn.

Prosjektstatus

  Mar 2017
  Nov 2020

  Om prosjektet

  Lillo Gård består av totalt 420 leiligheter, et bydelstorg og en nyrestaurert gård. Gården og flere av bygningene omkring er vernet.

  • MNOK 1126

   Kontraktssum

  • 420

   Leiligheter

  AF Gruppen

  Lillo gård, Oslo, Norge

  Boligprosjekt med historisk sus

  En av Oslos eldste boplasser,  Lillo gård, er sentrum for 440 moderne leiligheter. 

  På området har det bodd folk siden steinalderen, og gårdsdrift frem til 1980. Da ble gården kjøpt av Nycomed, som brukte den som kurs- og konferansesenter. I 2014 overtok selskapet Lillo gård KS gården med 26 mål tomt. Det er området rundt gården er utviklet til et attraktiv boligområde. 

  Selve gården utgjør et tun i midten. I de gamle gårdsbygningene blir det restaurant, bakeri og andre virksomheter. Med en sentrale beliggenhet mellom Storo og Grünerløkka vil alt av fasiliteter finnes i nærområdet.  

  Lillo Gård KS eies av AF, OBOS, Aspelin Ramm, Trond Mohn m.fl.

  Felt B1 og B2 består av 178 leiligheter fordelt på fire blokker, inklusiv to underetasjer med garasjeanlegg, tekniske rom og boder. I tillegg kommer ca. 3 000 m2 næringsarealer, tilhørende utomhusarbeider og infrastruktur.

  Felt A0 består av 241 leiligheter fordelt på 7 blokker, inklusiv 1 underetasje med garasjeanlegg, tekniske rom og boder. I tillegg kommer ca. 1 000 m2 barnehage, tilhørende utomhusarbeider og infrastruktur

  Utviklet 1100 boliger i området

  Når Lillo gård står ferdig, har Eiendomsplan og AF Gruppen bidratt til utvikling av totalt 1100 boliger i samme område, fordelt på prosjektene Elvesiden, Elvebredden, Lillohagen og Lillo gård. 

  Prosjektinformasjon

  Prosjekttype: Boligbygg
  Forretningsenhet: AF Bygg Oslo
  Kunde: Lillo Gård KS
  Entrepriseform: AF Bygg Oslo

  Hva gjør AF akkurat nå?