Hopp til hovedinnhold
Wang Ung

WANG Ung

HasleLinje har inngått avtale med WANG Ung Oslo om oppføring og utleie av et nytt skolebygg på Hasle.

Prosjektstatus

  May 2017
  Jun 2018

  Om prosjektet

  Wang Ung er en ungdomsskole for idrett og skal ligge på Hasle i Oslo hvor en hel bydel er under stadig utvikling. Kontrakten omfatter bygging av komplett skole med tilhørende utenomhusarbeider. Skolen skal stå ferdig til skolestart 2018. Byggherren er Hasle Linje 5 AS, som eies 50 % / 50 % av Höegh Eiendom AS og AF Gruppen Norge AS.

  • MNOK 65

   Kontraktsum

  • 360

   Elevplasser

  • 3 000 m2

   Areal

  • BREEAM Very Good

   Miljøsertifisering bærekraftige bygg
  AF Gruppen

  Haslevangen 12, 0579 Oslo

  Sporty ungdomsskole

  Wang Ung ønsket å bygge en ny skole for idrettsaktiv ungdom fra hele Oslo, og valget falt på HasleLinje med AF Gruppen som entreprenør.

  Skolebygget oppføres i tre hele etasjer og med en inntrukken toppetasje. Det skal stå ferdig til innflytting ved skolestart høsten 2018. Bygget er på totalt 3.000 kvadratmeter og inneholder blant annet læringsrom, kontorer, kafé-/spiseområder og aktivitetssoner. Bygget har en L-form der arkitektonisk utforming og visuelle kvaliteter rammer inn torget foran Bygg01, det nye leilighets- og handelsprosjektet i de gamle produksjonslokalene til Vinmonopolet.

  Det skal bygges et skoleanlegg der alle arealer, både inne og ute, skal fungere som læringsarena, og inspirere til aktiviteter og felleskap. Det vil legges ressurser i et uteanlegg med rekreasjonsmuligheter som vil komme alle beboere i området til gode. I tilknytning til skolen planlegges et amfi og en «Tuftepark». Totalt vil 360 elever ha sitt daglige virke på skolen

  HasleLinje har høye miljøkrav og skolebygget skal miljøklassifiseres i henhold til BREEAM-NOR VERY GOOD. LOF Arkitekter har tegnet bygget, i likhet med Portalbygget, Frontbygget og Allerbygget som i dag huser hovedkontorene til COWI, Bymiljøetaten og Aller Media. LOF Arkitekter har også tegnet det nye hovedkontoret til Securitas som er under oppføring og ferdigstilles i mars 2018.

  AF Nybygg er stolte over å ha vunnet vår første kontrakt for Hasle Linje 5. Vi ser frem til å samarbeide med Höegh Eiendom slik at Wang får en skole som fremstår som «Røft, Tøft og Kult».

  Geir Flåta, Direktør AF Nybygg

  Prosjektinformasjon

  Prosjekttype: Næringsbygg
  Forretningsenhet: AF Nybygg
  Arkitekt: LOF Arkitekter AS
  Rådgiver: Multiconsult AS, Sweco, Høyer Finseth AS, Asplan Viak, Norconsult
  Kunde: Hasle Linje 5 AS
  Entrepriseform: Totalentreprise