Hopp til hovedinnhold

Energisparekontrakt i Folldal kommune

AF Energi & Miljøteknikk utfører energitiltak i Folldal kommune som skal gi en energireduksjon på 44,7 prosent.

Prosjektstatus

  Dec 2015
  Aug 2023

  Om prosjektet

  EPC (Energy Performance Contracting) er en energisparekontrakt der entreprenøren garanterer konkrete fremtidige besparelser gjennom energieffektiviserende tiltak. Kontrakten omfatter både rehabilitering av gamle anlegg og installasjon av helt nye anlegg i totalt 6 bygg. AF etablerer blant annet brønnpark for å hente ut energi fra jordskorpa og bytter ventilasjonsaggregater og varmeanlegg.

  • MNOK 13,5

   Kontraktssum

  • 44,7 %

   Årlig besparelse

  AF Gruppen

  Folldal kommune

  Høy interesse for energisparing

  Folldal var en av fire kommuner som gikk sammen om en EPC-utlysning, to av de andre kommunene i utlysningen har også gjennomført EPC, Ringebu og Tolga. Kommunen har hatt høy interesse for å gjennomføre en energisparekontrakt og inngikk i 2016 en kontrakt med AF Energi & Miljøteknikk på en pakke som skal gi 44,7% garantert energireduksjon.

  De 43 tiltakene som er valgt er fordelt på en barnehage, en skole, kommunehuset, bosenter og ambulanse- og brannstasjon. Tiltakene skal nedbetales over en tid på 12 år. Folldal, som er en av Norges kaldeste kommuner, har lagt inn 13,5 millioner kroner i en oppgradring av varmepumper, ventilasjon og isolering.

  • 1,4 GWh

   besparelse per år

  • 43 tiltak

   gjennomført i Folldal kommune

  • 0,9 MNOK

   besparelse per år

  Prosjektinformasjon

  Prosjekttype: EPC
  Kunde: Folldal kommune
  Entrepriseform: Totalentreprise