Hopp til hovedinnhold

Energisparekontrakt Ullensaker kommune

Takket være EPC-kontrakten med AF sparer Ullensaker kommune nesten 30 prosent av sitt årlige energiforbruk.

Prosjektstatus

   Apr 2016
   Dec 2017

   Om prosjektet

   EPC (Energy Performance Contracting) er en energisparekontrakt der entreprenøren garanterer konkrete fremtidige besparelser gjennom energieffektiviserende tiltak. Kontrakten omfatter både rehabilitering av gamle anlegg og installasjon av helt nye i totalt 13 bygg. AF bytter blant annet ventilasjonsaggregater og varmeanlegg, og installerer styringssystemer, varmepumper og LED-belysning.

   • MNOK 32

    Kontraktssum

   • 190 672 m2

    Areal

   AF Gruppen

   Ullensaker, Norge

   Halverte energiutgifter

   Ullensaker kommune i Akershus er en av kommunene som har inngått kontrakt med AF. Her er 13 bygg samlet i porteføljen, og kommunen har valgt tiltak som totalt vil redusere deres energiutgifter med 29,5 prosent. 

   De mest omfattende tiltakene skjer i Ullensaker kultur- og rådhus. Her vil energiutgiftene reduseres med mer enn 50 prosent, noe som utgjør 40 prosent av de totale besparelsene i hele prosjektet. De øvrige byggene består av blant annet skoler og sykehjem. 

   AF er en av de store norske EPC- tilbyderne. Energisparekontrakter med resultatgaranti har gitt flere norske kommuner kraftig reduserte energiutgifter.

   AF startet med EPC i 2008 og har siden den gang inngått kontrakter med en rekke norske kommuner og fylkeskommuner, deriblant i Asker, Oppland og Sundal og Tingvoll.  

   En typisk EPC-kontrakt består gjerne av 70–80 tiltak fordelt på om lag 30 millioner kroner. 

   Når tiltakene er gjennomført, får kommunene oppfølging og service av AFs serviceavdeling. 

    

   • 4.97

    GWh

    Totalt energiforbruk bespart

   • 67

    tiltak

    gjennomført i Ullensaker Kommune

   • HMS i AF

    Ta vare på deg selv - bry deg om andre

    Arbeid skal planlegges og utføres slik at det ikke oppstår skade på mennesker, miljø eller maskiner. Resultatene AF oppnår i sitt HMS-arbeid avhenger av at alle er bevisst sitt ansvar og påvirkningskraft.

    Mer om HMS i AF

   Prosjektinformasjon

   Prosjekttype: Energieffektivisering
   Kunde: Ullensaker kommune