Ingrid Bolli, Didrik Berg Haltvik og Olav Aakhus er i finalen i konkurransen Norges Hyggeligste Håndverker. Kåringen skjer lørdag 14. september. 

Konserndirektør i AF Gruppen, Geir Flåta, gratulerer alle tre.

– Gjennom nominasjoner og stemmer er det tydelig at dere har høy faglig kompetanse og at folk rundt dere setter stor pris på jobben dere gjør. Vi håper at dette gir inspirasjon til å bli værende i faget og utvikle dere videre.

Han synes det har vært moro å se det store antallet nominerte, som betyr at mange kjenner en dyktig og hyggelig lærling som fortjener ekstra oppmerksomhet.

– I AF Gruppen har vi oppfordret alle medarbeidere til å stemme frem sine favoritter. At den eksterne juryen har plukket ut to av våre dyktige og hyggelige lærlinger til finalen, er en ekstra bonus.

Elsker kjøretøy 

Nordmøringen Ingrid Bolli (19) er maskinførerlæring, og jobber for AF Gruppen på E39 Kristiansand-Mandal. Hun er så blid at kollegene ikke var i tvil om at hun fortjener tittelen «Norges hyggeligste håndverker».

– Jeg er jo bare meg selv, men jeg liker ikke å se at folk har en dårlig dag og prøver å lyse opp dagen for andre. Ellers så er jeg egentlig alltid blid, smiler og flirer hele tiden. Det skal mye til for å gjøre meg sur, for å si det sånn, sier Bolli.

Ingrid gikk fra bilmekanikerlinja til å bli maskinførerlæring. Hun har aldri opplevd at det er et hinder å være kvinne, og sier hun alltid har vært opptatt av kjøretøy.

Hun sier det betyr mye at mange synes hun gjør en god jobb.

– Jeg hadde aldri trodd jeg skulle komme så langt, og det er veldig motiverende.

Se video av Ingrid og stem på henne her! 

Som å bo på hotell! 

Olav Aakhus (18) fra Setesdal er også maskinførerlærling i AF Gruppen.

Han liker livet på anleggsplassen.

– Det fine med å være maskinfører er at man ser resultatet voldsomt fort. Og så er det veldig ordnende forold. Brakkene og maten er på stell. Det er som å bo på et 10 stjernes hotell!

Se filmen om Olav og stem på han her! 

En ny verden 

Den tredje lærlingen i finalen er Didrik Berg Haltvik (24), som jobber i GK Rør AS Distrikt Trøndelag.

Didrik spilte faktisk i håndball i eliteserien før at bestemte seg for at det var lurt med en utdannelse. Det åpnet en helt ny verden for han, forteller han.

– Jeg måtte lære alt på nytt. Jeg visste ikke engang hva en skiftenøkkel var da jeg begynte.

Se filmen om Didrik og stem på han her!