Hopp til hovedinnhold
Når offshoreinstallasjoner i Nordsjøen ikke lenger er i bruk krever norske regler og internasjonale overenskomster at de skal fjernes. AF er ledende i Europa innen fjerning og gjenvinning av offshoreinstallasjoner. AF har kompetanse til å utføre de mest kompliserte fjerningsoppdrag og gjenvinner inntil 98 % av stålet på plattformene. Vår offshorevirksomhet leverer i tillegg komplette tjenester innen kjøle- og ventilasjon til offshoreinstallasjoner, landanlegg, rigger og skip (HVAC). Vi er tett på og skaper verdier for våre kunder gjennom tilstedeværelse i Norge, Storbritannia og Asia.

Aktuelt

 • Prosess med Aker Solutions er avsluttet

  Det vises til børsmelding 1. juli 2021 vedrørende intensjonsavtale for sammenslåing av AF Gruppen og Aker Solutions eksisterende offshore decom-virksomheter.

  Publisert 17.12.2021

 • AF Gruppen og Aker Solutions går sammen om å skape et ledende globalt offshore resirkulerings- og dekommisjoneringsselskap

  I dag har AF Gruppen og Aker Solutions signert en Intensjonsavtale (LOI) for å slå sammen de to selskapenes eksisterende offshore decom-operasjoner til et 50/50-eid selskap med mål om å skape en ledende global aktør for miljøvennlig resirkulering av offshoreinstallasjoner. Ved å etablere en rendyrket, fokusert aktør som kan gjenvinne globale offshoreinstallasjoner, vil partene gi et betydelig bidrag til en bærekraftig, grønn omstilling av offshoresektoren.

  Publisert 01.07.2021

Se flere nyheter

Offshorevirksomheten i AF

Aktuelt

 • AF-posten artikkel
  Sirkulær økonomi i praksis

  Gjenvinning av stålet på utrangerte plattformer har til nå gitt en reduksjon i klimagassutslippene på 283 500 tonn CO2-ekvivalenter.

  25.01.2021

 • AF-posten artikkel
  Finn.no plattformen er gjenvunnet

  Husker du Huldra-plattformen som Equinor la ut for salg på finn.no i 2011? Nå har stålet og gassrørene funnet nye hjem.

  26.11.2020

 • AF-posten artikkel
  Drukner varmen i sjøvann

  Enorme mengder kraft skaper betydelig varme når de elektriske Nesoddferjene hurtiglades. Sjøvann sørger for energieffektiv kjøling.

  25.11.2020

Les flere saker i AF Posten