68 år gamle Inger Løvlien Furu blir en av de første beboerne som skal flytte inn i Edvard Griegs vei omsorgsboliger på Kolbotn i Akershus i høst. Mandag fikk hun ta en sniktitt på boligene, som ferdigstilles i løpet av de kommende ukene. 

Med på befaringen var også helseminister Bent Høie (H). De lot seg begge imponere av bygget, som til sammen rommer 72 omsorgsboliger. I tillegg blir det dagaktivitetssenter, base for hjemmetjenester og en spesialavdeling for demente. 

– Her får man ikke institusjonsfølelse, sa statsråden, og la til at han særlig likte tredetaljene i bygget. Fire av fem etasjer over bakken er utført i massivtre, og i boenhetene er bærekonstruksjonen synlig i vegger og tak. 


Utsikt til innsjø 

Ingers leilighet får fin beliggenhet med utsikt mot skogen og Gjersjøen. Hun er oppvokst i nærheten, og er glad for å ha sikret seg en praktisk bolig med sentral beliggenhet. 

– Her blir det godt å bo. Selve bygget er enda finere enn jeg hadde sett for meg, og det er perfekt beliggenhet. Her kan jeg rusle bort på butikken, sier Inger, som trenger tilrettelagt bolig på grunn av en skade. Nå gleder hun seg til innflytting senere i høst. 

Hver leilighet har balkong, og i tillegg er det takterrasse, hvor beboere og besøkende kan kose seg. Det er også lagt vekt på gode møteplasser innendørs i hver etasje, og resultatet av en kunstkonkurranse pryder veggene. 

Ordfører i Oppegård, Thomas Sjøvold (H), er stolt av det nye tilbudet som snart kan overtas av brukerne. 

– Det blir også fint å få etablert en mer effektiv base for hjemmetjenestene. Det har vært etterlengtet.  

Høy miljøprofil 

Det er AF Nybygg som bygger omsorgsboligene for Oppegård kommune. 

– Det har vært et spennende prosjekt, med høy miljøprofil. Bruk av massivtre og passivhus-standard skiller dette fra andre omsorgsboliger. Det er hyggelig å se at Inger gleder seg til å flytte inn her, sier prosjektsjef i AF Nybygg, Stian Mørk.