Prosjekt Glasbruket bygges som et sammenhengende kvartal på grunnen til den gamle Fixfabriken, et gammelt landemerke i Gøteborg som representerer svensk industrihistorie.

Glasbruket består av leiligheter fra 35 til 173 kvadratmeter, som passer mange forskjellige typer husholdninger. For å forsterke den industrielle karakteren får bygningene uvanlig store vinduspartier som er satt rett i en klassisk mursteinsfasade.

 

Kvartalets høyde varierer mellom 4 og 15 etasjer, med utsikt over Göta älv og Majornas taklandskap. Alle leilighetene har minst én balkong eller uteplass, de fleste har to.

Oppdragsgiver er Fastighets AB Balder, som nå gjennomfører sitt andre store prosjekt på Fixfabrikens område.

– Vi gleder oss til å samarbeide med Balder for å utvikle historisk grunn og bygge et kvartal med gode boliger som passer godt inn i den eksisterende bebyggelsen, sier Bård Frydenlund, konserndirektør i AF Gruppen i Sverige.

Oppdraget til AF Gruppen er en totalentreprise med planlagt byggestart høsten 2020. Innflytting er planlagt våren 2023. Prosjektet skal sertifiseres i henhold til Miljöbyggnad Silver 3.0.