Kanonaden Entreprenad vil gjennomføre grunnarbeidene som en utførelsesentreprise. Grunnarbeidet omfatter også fjerning av bergmasser, som brukes andre steder i prosjektet.
Oppdragsgiveren er Skeppsviken Bygg i Skövde, som vil gjennomføre utvidelsen av fabrikken på oppdrag av Metsä Tissue. Utvidelsen av fabrikken i Mariestad dobler den årlige kapasiteten for mykpapirproduksjon fra nåværende 75 000 tonn til 145 000 tonn.

─ Vi ser frem til å samarbeide med Skeppsviken i dette prosjektet, som er viktig for hele regionen og dens utvikling. Vi er overbevist om at Kanonaden, med sin kompetanse og erfaring, kommer til å oppfylle forventningene og levere et arbeid av høy kvalitet, sier Bård Frydenlund, konserndirektør Sverige i AF Gruppen.

Grunnarbeidet vil starte opp i første kvartal 2023, og anlegget forventes å være i drift i andre halvdel av 2025.