Hopp til hovedinnhold
Bygg, AF Gruppen

Så aldri bygget de betalte for

Bertel O. Steen åpnet sitt 11300m2 kvadratmeter store bilhus på Kokstad i Bergen rett etter påske. Bygget som er oppført under koronaperioden måtte ta alle forholdsregler.

Det spesielle her er at Bertel O. Steen Eiendom som eier bygget og skal betale for det, ikke har vært på byggeplassen eller sett bygget i virkeligheten. – Jeg har sprunget rundt med Facetime på mobilen for å vise dem status og gjøre avklaringer underveis. Da hjalp det godt at de hadde en klar spec og kunne raskt gi tommel opp eller ned fra mobilen, sier han.

-Vi startet byggingen i april 2020 og leverte det til kunden nå i mars. I tillegg til alle koronatiltak fikk vi snø og utenomhusarbeider på verst tenkelige tidspunkt. Vi har funnet gode løsninger og alle underleverandører har levert bra, forteller prosjektleder Bjarte Bjørsvik i HTB som trekker frem det gode samarbeidet med kunden og ikke minst daglig leder av Bertel O. Steens Kokstad-avdeling, Dag Nilsen som de har samarbeidet med tidligere.  

 

Kort byggetid

På grunn av byggingen av Bybanen og endringene i området så Bertel O. Steen seg nødt til å finne nye lokaler.

-Vi hadde dårlig tid og trengte en entreprenør som var raske på ballen. Valget falt på HTB som vi har hatt et utmerket samarbeid med tidligere. Vi har bygd dette anlegget i løpet av ett år. I seg selv ganske unikt i bransjen. Vi hadde selvsagt store forventinger. HTB var alltid imøtekommende og vi har hatt et veldig fint samarbeid, samspill og fremdrift, sier Nilsen.

Klyper seg i armen

- Vi er kjempefornøyde med bygget og samarbeidet med Bjarte som har vært prosjektleder.  Vi har hatt en god følelse hele veien. Jeg klyper meg i armene når jeg kommer kjørende inn hit om morgen.  Det er helt fantastisk. Det er fasader, detaljer og kvaliteter jeg ikke har vært vant til og jeg har vær i en del bygg i denne bransjen. Dette er i ypperste klasse, sier Nilsen.

-For at en byggherre skal være fornøyd er det viktig å ha god dialog og kontroll på økonomi, fremdrift og løsninger, sier Bjarte.