Hopp til hovedinnhold
Bygg

Godt samarbeid og fornøyde aktører

Sentral beliggenhet

– Det er veldig artig å overlevere splitter nye leiligheter til joviale nittedøler, sier Jørgen Løvold i AF Bygg Oslo.  

Som produksjons- og HMS-/KS-leder har Løvold vært del av teamet som har ferdigstilt det store boligprosjektet. Kvernstua omfatter 196 leiligheter fordelt på syv bygninger, pluss 278 garasjeplasser over fire plan.  

Eiendommen ligger rett ved Nordmarka, men er samtidig sentralt beliggende i Nittedal med kort vei til tog og buss. ØIE Eiendomsutvikling har vært byggherre, mens Enerhaugen Arkitektkontor har tegnet prosjektet. 

– Vi i ØIE Eiendomsutvikling inngikk totalentreprise med AF Gruppen i februar 2019 for bygging av 196 leiligheter med tilhørende infrastruktur på Kvernstua, og prosjektet ble ferdigstilt sommeren 2022, uttaler Ronny Engebretsen, daglig leder i ØIE Eiendomsutvikling.  

– Det har vært betryggende å ha med AF som entreprenør gjennom Covid 19-perioden og nå på slutten krigen som har påvirket leveransesituasjonen. Det har vært et konstruktivt samarbeide hele veien, og prosjektet er levert med høy kvalitet til avtalt tid og veldig få mangler ved ferdigstillelse, fortsetter Engebretsen. 

Fiks ferdig

I slutten av juni ble de siste leilighetene overlevert. På Kvernstua kan beboerne glede seg over moderne boliger med garasje, innvendige sykkelboder og smørebod. Ute er det anlagt lekeplass og belyst tursti. Mange av kjøperne er lokale. 

– Det viste seg at to kjøpere som flyttet inn ved siden av hverandre hadde bodd vegg i vegg tidligere, sier Jørgen Løvold. 

Arbeidene startet opp i juni 2019. De fire første blokkene i byggetrinn 1 ble overlevert i april-juni 2021. Ett år senere er byggetrinn 2 med de resterende 82 leilighetene ferdig. Avslutningen på prosjektet har vært kontrollert og god, sier Løvold. 

– Vi er imponert over underleverandørene og alle som har bidratt til å lande prosjektet på en god måte.  

Utfordringer

Også prosjektleder Glenn Stigen berømmer samarbeidet, spesielt under utførelse av byggetrinn 2. 

– Til tross for relativt store utfordringer i markedet, både med tanke på krigshandlinger, leveranseutfordringer og Covid, så må jeg si at prosessen har vært god, sier Stigen.  

– Våre egne ansatte har levert bra kvalitet på arbeidet som er utført. Vi videreførte nesten uten unntak de samme underentreprenører som vi var godt fornøyde med fra byggetrinn 1 til byggetrinn 2. Etter en litt kinkig start fikk vi levert byggetrinn 1 til avtalt tid og god kvalitet, og byggetrinn 2 har gått på skinner fra start til slutt. Jeg sitter igjen med et inntrykk av at både kunder, Nittedal kommune og byggherre er godt tilfreds med sluttresultatet, sier Stigen. 

Han mener Kvernstua, som ligger landlig til i et naturskjønt område, er et av de flotteste utbyggingsprosjektene i Nittedal de senere årene. Beboerne kan nyte store grøntarealer, nyetablert belyst tursti, ny gang- og sykkelvei og ny bru over Ørfiskbekken som kommunen senere skal knytte sammen i forbindelse med videre utvikling. 

– Man kjenner at roen senker seg når man kommer inn på området, sier han. 

Håper på flere prosjekter

ØIE Eiendomsutvikling har fått svært gode tilbakemeldinger fra boligkjøperne, forteller Ronny Engebretsen. 

– Salget har gått jevnt og trutt hele veien og etter sommeren 22 gjenstår det 10 leiligheter å selge som bør være solgt innen året er omme. Vi takker AF Gruppen for det gode samarbeidet som forhåpentligvis vil lede til flere prosjekter sammen i fremtiden.