Hopp til hovedinnhold
Karriere, Min arbeidsdag

Sommerjobb: Bygge T-bane

Jobber på sin egen skolevei

Mowahid har sommerjobb i AF Anlegg og jobber med oppgradering av Østensjøbanen mellom stasjonene Brynseng og Hellerud. Prosjektet omfatter blant annet en ny 400 meter lang tunnel, to nye bruer og grunnarbeider for cirka 1,5 kilometer ny T-banelinje. Sporveien er byggherre. 

Ingeniørstudenten har blant annet jobbet med kvalitetssikring, vært med på betongarbeider og håndtert kontorarbeid. For Mowahid er det ekstra morsomt å få jobbe på Østensjøbanen. 

– Jeg har brukt linje 2 i over 15 år for å komme meg frem og tilbake fra skolen. Jeg synes det er utrolig gøy å være med og oppgradere min egen kollektivvei, sier han. 

24-åringen studerer byggingeniør med fordypning i teknisk planlegging på OsloMet. Etter ferien går han i gang med tredje året av studiene. Mowahid forteller at han alltid har ønsket å jobbe innen entreprenørbransjen. 

– Det beste med sommerjobben er å få en bekreftelse på at dette er noe jeg faktisk liker og ønsker å jobbe videre med. Ikke minst er det hyggelig og morsomt med en kaffe på kontoret om morgenen, sier Mowahid. 

  • Se video: Gamle Bryn bru rives

Verdifull erfaring

I AF Gruppen er det totalt 73 ingeniørstudenter som har sommerjobb. De aller fleste jobber ute på prosjekter rundt om i hele landet. Slik får studentene nyttig innsikt i hvordan en byggeplass driftes. 

– Det mest overraskende med å komme ut i prosjekt er at til tross for stor forskjell mellom det jeg tidligere har lært på studiet og i verv, har jeg også mye å bidra med. Det er for eksempel kunnskap om fremdriftsstyring, verktøy og teamarbeid, forteller Tuva Moholdt (23). 

Hun studerer bygg- og miljøteknikk på NTNU, men i sommer jobber hun med rehabilitering av et kontorbygg i Oslo sentrum. AF Byggfornyelse utfører arbeidet for Sameiet Dronning Mauds gate og Nordea Liv Eiendom. Prosjektet omfatter nye glasstak over gårdsrom, ny innvendig fasade mot gårdsrom, innredning og nye konstruksjoner i gårdsrommet samt innredningsarbeider. 

Tuva jobber blant annet med å følge opp den fysiske produksjonen på byggeplassen. Hun deltar også i fremdriftsplanlegging og –styring og er med på å bestille materialer og utstyr. 

– Det absolutt morsomste med sommerjobben er at ingen dager er like. Hver eneste dag er fylt med nye og spennende opplevelser. Det er alltid noe nytt å lære, diskutere, utforske og løse. Enten det er gjennom engasjerende samtaler med underentreprenører, diskusjoner med kollegaer, eller løsning av uventede problemer som oppstår, sier 23-åringen. 

  • Møt flere sommerstudenter i videoene under! Andreas jobber med flyplassen i Mo i Rana, mens Tobias bygger boliger i Oslo.