Hopp til hovedinnhold
Hugo Pedro Da Silva Ferreira Freitas jobber som kranfører i Eiqon
Min arbeidsdag

Uslåelig utsikt fra krana

I en av to heisekraner som ruver over byggeplassen til det nye Tøyenbadet sitter Hugo Pedro Da Silva Ferreira Freitas. Han jobber som kranfører for Eiqon, et selskap i AF Gruppen.

– Det er en bra jobb. Jeg har god utsikt og ser alt, smiler Hugo.

Hugo er en ivrig fotograf og tar jevnlig bilder av utsikten han har fra krana. Med full aktivitet på byggeplassen er det stadig noen som trenger hjelp med å flytte eller løfte på noe. Når AF Posten møter Hugo er han i full sving med å laste trevirke av en lastebil.

anhukere på bakken

Ikke alene

Selv om Hugo sitter alene og fysisk er et stykke unna de andre føler han seg ikke alene. Løftene skjer i samarbeid med anhukere på bakken og Hugo har derfor mye kontakt med resten av prosjektet via walkie-talkie.

– Jeg snakker med alle på byggeplassen, så jeg er ikke alene! Vi snakker mye, jeg har musikk her så det er fint, forteller han.

Full kontroll

Krana har en løftekapasitet på mellom tre og et halvt og tolv tonn, avhengig av hvor langt ut på krana løftet skjer. Fra førerhytta har Hugo har full kontroll og viser AF Posten hvordan datamaskinen i krana både hjelper og veileder.

Hugo er fra Portugal og før han kom til Eiqon i Norge har Hugo jobbet i ulike seks land, men ikke alltid som kranfører. I fire år har han styrt krana og i to år før det var han anhuker. Det var tidligere kolleger på Island som tipset om jobben i Eiqon i Norge, og nå sitter Hugo med utsikt over hovedstaden.