Hopp til hovedinnhold
AF Gruppen

Sommerhilsen fra Morten

I en periode der vi fryktet at vi måtte stenge ned mye av vår prosjektvirksomhet på grunn av både usikkerhet og smittevernstiltak som følge av koronaviruset, hentet dere frem det ypperste AF har å tilby – nemlig handlekraften vår. Hver og en snudde seg rundt og fant kreative og gode løsninger for å kunne fortsette å jobbe. Og faktum er at frem til nå har vi nesten ikke hatt smittetilfeller eller redusert drift i AF totalt sett.

Det skyldes en ekstraordinær innsats fra alle prosjekter og medarbeidere, og det gleder meg å se at den kulturen vi har i AF skinner ekstra igjennom i krisesituasjoner.

For alt i alt handler håndvask, avstand og andre smittevernstiltak om å vise solidaritet og verne om andre. Selv om vi selv ikke frykter viruset, kan din innsats bidra til at din kollegas gamle mor eller far unngår å bli smittet. Så langt har hver og en av oss vist stor omsorg for våre nærmeste og for våre kollegaer, og den omsorgen håper jeg vi kan fortsette å vise hverandre også fremover, også i andre sammenhenger.

 

Samtidig er det områder hvor vi må forbedre oss. Denne forsommeren har historien om den anonyme lærlingen «Ida» dominert nyhetsbildet i bygg- og anleggsbransjen. «Ida» har opplevd grov trakassering gjennom flere år, og forteller om en kultur vi i AF jobber for å komme til livs. Jeg har nylig møtt «Ida» og fått høre historiene hun har opplevd som ansatt hos en UE på ett av våre prosjekter. Det hun har opplevd er helt uakseptabelt, og vi skal ha null toleranse for enhver form for trakassering i AF.

For det skal ikke forbli en sannhet at kvinner stilltiende må akseptere en konservativ kultur som har regjert denne bransjen i alt for mange år. Vi kan ikke akseptere at våre kollegaer trakasseres av våre egne eller av våre underentreprenører. Hver og en av oss har et ansvar for å utvise den samme omsorgen også når det gjelder dette.

Mangfoldsarbeidet i AF er en hjertesak for meg, og selv om mye godt arbeid er lagt ned i prosjektet, må vi erkjenne at også mye gjenstår. Dette arbeidet skal vi sammen gyve løs på når vi møter høsten.

 

Til slutt vil jeg rette en stor takk til alle dere som hver dag er med på å skape resultater i AF, og spesielt gjennom denne ekstraordinære våren. Jeg vet at mange har strukket seg ekstra langt både ute i våre prosjekter og på hjemmefronten, og på vegne av hele ledelsen i AF så vil jeg si at vi verdsetter hver og en av dere.

Til alle som skal jobbe i sommer, vil jeg rette en ekstra takk for at dere holder produksjonen i gang. Jeg håper dere får fine dager i prosjekt, og at dere tar dere tid til en is i sola. Husk også å ta de nødvendige forhåndsregler slik at vi kan opprettholde sikker produksjon i sommervarmen.

Snart sees vi igjen til en spennende høst med nye prosjektutfordringer og innholdsrike arbeidsdager, selv om de fremdeles kan være litt annerledes enn vi er vant til. Det er jeg sikker på at vi fortsetter å løse på en god måte.

God sommer!