Hopp til hovedinnhold
AF Gruppen

- Dette er AF-kulturen i praksis

- AF har alltid hatt kultur for å utvikle våre egne ledere, og det gjelder også konsernledelsen. Når vi nå har en lederkandidat med formatet og potensialet Amund har, er tidspunktet rett for å gi ansvaret videre. Det er i tråd med våre verdier og viktig for kulturen i AF, sier Morten Grongstad.


Morten overtok sjefsroret etter Pål Egil Rønn i 2015, og har de siste fem årene ledet selskapet gjennom en strategiperiode med vekst uten sidestykke i AF-historien.
- Jeg har fått mer enn jeg fortjener gjennom jobben min i AF gjennom fine opplevelser, møter med fantastiske kollegaer og prosjektteam, og det er de som skal gå først. Jeg tror AF i sum tjener best på at vi tør å rotere på lederposisjoner. Med tanke på at vi snart går inn i en ny strategiperiode, mener jeg også tidspunktet er helt riktig, sier han.

Hils på vår nye konsernsjef!

- Litt høydeskrekk
Amund Tøftum startet i AF for 15 år siden som sivilingeniør fra NTNU. Han startet i Anlegg, og ble raskt formann. Siden har AF-karrieren bydd på stillinger som driftsleder for fundamentering, driftsleder betong, HMSK-ingeniør, forretningsutvikler i konsern og prosjektdirektør i AF Offshore Decom. I 2015 gikk han inn i konsernledelsen som konserndirektør for Offshore, og senere også deleid bygg.
- I AF ligger hovedtyngden av opplæringen i den praktiske erfaringen fra å jobbe i linja. Den erfaringen tar jeg med meg når jeg nå tar fatt på nye utfordringer, sier den ferske konsernsjefen, som formelt tar over 24. august.
- I Morten mister jeg en av de beste kollegaene jeg noen gang har hatt, og den første reaksjonen var en tristhet over det. Når jeg nå har fordøyd det litt, kjenner jeg på en stor ydmykhet overfor de ansatte, eierne og historikken i selskapet. Et viktig mål fremover er at vi skal klare å bevare den kulturen, trivselen og offensiviteten som ligger i selskapet, sier han.
Amund er ærlig på at han har kjent på litt høydeskrekk når han nå skal ta føringen, men at han gleder seg til å ta fatt på den nye hverdagen:
- Det som motiverer meg mest er måten vi sammen får og skal få AF til å fremstå; som det mest fremoverlente selskapet som tør å ta nye steg. Ambisjonen må være at AF skal være den arbeidsplassen i bransjen som folk vil jobbe i, og selv om vi er godt på vei, tror jeg også vi har mye uforløst potensial.


Et nytt kapittel
Når Morten om noen uker trer av, venter en litt roligere periode hjemme, før han igjen stiller seg til disposisjon for AF. Han er stolt over at Amund enstemmig ble valgt inn som ny konsernsjef av styret, og føler seg trygg på at de beste dagene fremdeles ligger foran AF.
- AF er alt annet enn gjennomsnittlig, og det beviser vi hver eneste dag. Vi higer alltid etter mer og strekker oss litt lengre enn våre konkurrenter. Det har vi spesielt bevist gjennom denne strategiperioden. Når vi nå blar om til et nytt strategikapittel, skal Amund og resten av teamet få legge siste hånd på verket og få ut potensialet som ligger i både lønnsomheten og sikkerhetsarbeidet vårt, sier Morten.