Hopp til hovedinnhold
Operaallmenningen

Operaallmenningen

Operaallmenningen blir Bjørvikas største byrom. Her bygger AF Anlegg et vannspeil som vil fungere som skøytebane vinterstid, og ny kai med amfi mot sjøkanten.

Prosjektstatus

Feb 2018
May 2019

Om prosjektet

Sentralt plassert mellom Jernbanetorget, Operaen, fjorden og Nye Deichmanske Hovedbibliotek, blir Operaallmenningen et multifunksjonelt samlingssted for kulturelle begivenheter, rekreasjon og folkegjennomstrømning.

 • MNOK 57

  Kontraktsum
 • 10 år

  AF har vært med på byutviklingen i Bjørvika i 10 år
 • I hjertet av byen

  Operaallmenningen ligger midt i hjertet av Oslo, mellom fjorden Operaen og det nye Deichmanske Hovedbibliotek
 • Samlingssted

  Operaallmenningen blir et multifunksjonelt samlingssted for kulturelle begivenheter, rekreasjon og folkegjennomstrømning.
AF Gruppen

Prosjektets faser

Prosjektet består av to deler:

Del 1: Nord for Operagata, området mellom Deichman og Tollboden. Her skal det bygges et vannspeil, men en overflate i mørk betong. Overflaten skal feltvis slipes og deles opp i et mønster designet av arkitekten. I betongflaten skal det støpes inn kjølerør slik at vannspeilet blir en isbane om vinteren.

Forarbeidet for vannspeilet involverer fundamentering til fjell, grunnarbeid med rør og masser, samt legging av ny fjernvarme.

Del 2: Ny kai sør for Operagata. Her skal det fundamenteres for ny kaifront. Ny kaifront skal trappelegges med naturstein slik at resultatet blir et amfi hvor man skal gå ned til sjøen. Eksisterende kai skal rives.

Bjørvikautbyggingen

Bjørvika er et av de største byutviklingsprosjektene i Norge noensinne. Når Bjørvika er ferdig utbygget vil rundt 10.000 mennesker bo i den nye bydelen, og 20.000 vil ha sin arbeidsplass her.

Det er Bjørvika Infrastruktur som har ansvaret for bygging av alle de offentlige rommene og alt mellom byggene i Bjørvika. 

– Jeg tror Operaallmenningen kan bli dette århundrets viktigste byrom i Oslo.

Bård Folke Fredriksen, byråd for byutvikling i sin innledning på Bjørvikakonferansen 2013 “Ny by i byen”.

Bli med ut på tre av våre anleggsprosjekter

Prosjektinformasjon

Kunde: Bjørvika Infrastruktur
Entrepriseform: Hovedentreprise
Entreprenør: