Hopp til hovedinnhold

Stranden 1

AF Gruppen har rehabilitert Stranden 1, selve hovedinngangen til Aker Brygge i Oslo.

Prosjektstatus

   Nov 2014
   Dec 2014

   Om prosjektet

   Stranden 1 ble oppført på 80-tallet, bestående av kjøpesenter og restauranter langs gateplan og kontorer i øvrige områder. På oppdrag fra Norwegian Property har AF ombygget kontor- og butikkarealer med indre lysatrium, samt utvendig glassfasade.

   • MNOK 361

    Kontraktssum

   • BREEAM "Very Good"

    Sertifisert etter miljøstandarden Breeam-NOR
   AF Gruppen

   Stranden 1, Oslo

   Ansiktsløft på Aker Brygge

   Mens Tjuvholmen har tatt form og etablert seg som et av Oslos mest trendy områder, hadde Aker Brygge
   beholdt sin fasade siden midten av 80-tallet. Eieren, Norwegian Property (NPRO), bestemte seg for å gi en av Norges dyreste utleieadresser et realt ansiktsløft. Samtlige av NPROs bygg langs bryggekanten skuøøe pusses opp inn- og utvendig, og flere nye butikker, serveringssteder og leietakere skulle inn. 

   AF Gruppen har satt sitt preg på Stranden 1 (Terminalbygget) som markerer hovedinngangen til Aker Brygge. Dette vil stå som et fremtidsrettet signalbygg med en rekke byggtekniske finesser. 

   AF Gruppens oppdrag på Stranden 1 omfatter ombygging av kontor og butikkarealer med indre lysatrium, samt utvendig glassfasade. Bygget skal energimerkes i henhold til BREEAM klasse «Very Good» og energiklasse B. 

   I tillegg til å bygge en ny etasje, ble det oppført en flott takterrasse til leietagerne i kontoretasjene. I første etasje ligger det butikker, og kjøpesenterdelen på hele Aker Brygge er blitt mer helhetlig med store passasjer som binder dem sammen.

   Fasaden på 8000 kvadratmeter er bygget i glass og rustfritt syrebehandlet stål som gjør at fargespillet vil endres i forskjellig vær og utfra hvor du står, og det er første gang dette prøves ut i Norge. I tillegg er det tatt i bruk en type glass med lavemitterende belegg som reduserer faren for kondens på vinduene ved væromslag. 

   Prosjektinformasjon

   Prosjekttype: Rehabilitering og ombygging
   Forretningsenhet: AF Byggfornyelse
   Kunde: Norwegian Property
   Entrepriseform: Totalentreprise