Hopp til hovedinnhold

Leilighetsprosjekter i Kværnerbyen

AF har bygget nærmere 600 boliger i Kværnerbyen for OBOS.

Prosjektstatus

  Oct 2011
  Feb 2019

  Leilighetsprosjekter i Kværnerbyen

  Tilsammen har AF Gruppen bygget 580 leiligheter for OBOS i Kværnerbyen. Projektet omfatter Kværnerlia borettslag, Kværnerbyen Terrasse og Dreieskivakvartalet.

  • MNOK 1030

   Kontraktssum

  • 579

   leiligheter

   Tilsammen vil AF Gruppen gjennom pågående og tidligere prosjekter levere 579 leiligheter for OBOS i Kværnerbyen.
  AF Gruppen

  Kværnerbyen, Oslo

  Moderne bydel med historie

  Bak Kværners århundregamle industrihall ligger Kværnerdalen, en bydel med 1600-1800 splitter nye boliger - bare fem minutter fra Bjørvika og Oslo Sentralstasjon med buss.

  Det er få steder i Oslo-området det har vært sivilisasjon så lenge som i Kværnerdalen. Oslo ble grunnlagt ved Alnaelvas utløp rundt år 1000, og senere, i middelalderen, holdt gården Kværner til der Kværnerbyen nå reiser seg.

  Foruten de ulike borettslagene som er oppført, huser Kværnerdalen flere fellesområder som er til stor glede for beboerne. I kulturhuset "Fyrhuset" finner over 70 ulike arrangementer sted i løpet av året, mens en egen barnehage og Kværnerdammen med sitt rene badevann sørger for underholdning for byens minste beboere.

  AF har gjennom årene hatt flere entrepriser, både på grunnarbeider og oppføring av boliger:

  Kværnerlia borettslag (felt B4) 
  Prosjektet består av fundamentering samt 131 leiligheter fordelt på tre bygg. Prosjektet blir utført som en totalentreprise med en total verdi på MNOK 232 eks. mva. Fundamenteringsarbeidene starter primo mai 2015. Det er tatt forbehold om tilstrekkelig forhåndssalg før igangsetting.  Planlagt ferdigstillelse er 2. kvartal 2017. Kværnerlia borettslag byr på toppmoderne leiligheter i Lodalen med gode solforhold og sentral beliggenhet.Avtalen har i tillegg en opsjon på bygging av neste byggetrinn (felt B5).

  Kværnerbyen Terrasse (B2-B5)
  leiligheter og infrastruktur i Kværnerbyen AF Gruppen (AFG) har inngått avtale med OBOS om utførelse av grunnarbeider og infrastruktur, samt oppføring av inntil 184 leiligheter fordelt på fire bygg for Kværnerbyen Terrasse B2-B5 i Oslo. Prosjektet blir utført som en totalentreprise med en total verdi på MNOK 417 eks. mva. Byggestart er 1. kvartal 2014, med planlagt ferdigstillelse 3. kvartal 2016.           

  Dreieskivakvartalet 
  AF Gruppen har tidligere bygget Dreieskivakvartalet for OBOS. Prosjektet  omfattet bygging av 264 leiligheter, 309 P-plasser samt butikklokale og mindre næringslokaler i Kværnerbyen felt D. Prosjektet ble utført som en totalentreprise med en verdi på MNOK 381 eks mva. og hadde byggestart i 2011. 

  Kværnerdammen

  Kværnerdammen

  Prosjektinformasjon

  Prosjekttype: Boligbygg
  Forretningsenhet: AF Bygg Oslo
  Kunde: OBOS
  Entrepriseform: Totalentrepriser

  Hva gjør AF akkurat nå?