Hopp til hovedinnhold

Nytt TINE-meieri

LAB Entreprenør ble sommeren 2017 valgt som totalentreprenør for det nye anlegget på 18.000 kvadratmeter med tilhørende utomhusanlegg på Flesland i Bergen.

Prosjektstatus

   Aug 2017
   Jul 2019

   Om prosjektet:

   Det nye meieriet på Flesland blir Nordens mest effektive, fremtidsrettede og lønnsomme anlegg for produksjon av melk, juice og fløte, samt klargjøring for distribusjon til kunder i Hordaland og Sogn og Fjordane. LAB Entreprenør som har fått oppdraget er et datterselskap i AF Gruppen.

   • MNOK 310

    Kontraktssum eks. mva

   • 18.500 m2

    Anleggets areal

   AF Gruppen

   Flesland, Bergen

   Bygger miljø-meieri

   TINE sitt nye meieri vil ha de mest moderne og energieffektive løsninger basert på fornybar energi. Meieriet kobles til fjernvarmenettet på Flesland og vil få 6000m2 solceller på tak for egenproduksjon av strøm. - På tomta skal det bygges egen fyllestasjon for biodrivstoff til lastebilene, samt opplegg for lading av elektriske privatbiler.

   Direkte distribusjon av melk og andre ferske meieriprodukter er den korteste veien mellom meieri og forbruker. Det er den beste og mest fremtidsrettede løsningen, både for forbrukerne og for miljøet. Derfor er det nye anlegget på 18.000 m2 bygd for både produksjon, lagerhold og direkte distribusjon. Det nye meieriet skal distribuere meieriprodukter direkte til butikker, skoler og barnehager i Hordaland og store deler av Sogn & Fjordane.

    

   Prosjektinformasjon

   Prosjekttype: Næringsbygg
   Kunde: TINE SA
   Entrepriseform: Totalentreprise
   Entreprenør: