Hopp til hovedinnhold

Papirbredden I, II og III

I det gamle fabrikkområdet til Union papirfabrikk langs Drammenselva holder Papirbredden til - Drammens kunnskapssenter for innovasjon og kunnskapsutvikling.

Prosjektstatus

  Aug 2005
  Sep 2015

  Om prosjektet

  Papirbredden Kunnskapspark består av tre deler som alle er oppført av AF Gruppen. I Papirbredden 1, ca. 20 000 m², holder Høgskolen i Sørøst-Norge til, samt et mangfold av virksomheter fordelt på syv etasjer. Papirbredden 2 og 3 på henholdsvis 8 500 m2 og 11 500 m2, omfatter kontorlokaler og kjeller.

  • 40 000 m2

   Areal

  AF Gruppen

  Riksvei 13, Odda, Norge

  Utvikler ny bydel

  Det tidligere industriområdet har endret seg til en helt ny bydel i Drammen. Strøm Gundersen AS har vært en svært sentral entreprenør som har satt sin signatur under flere av kapitlene langs Drammenselva. Union Scene, Papirbredden, Comfort Hotel, og toppetasjen på Politihuset omfatter så vel rehabiliteringsprosjekter som helt nye bygg.

  Papirbredden var første prosjekt ut. Høgskolen i Buskerud trengte nye lokaler. Drammen kommune og næringslivet i regionen hadde behov for å tiltrekke seg høyt utdannet arbeidskraft og å skape flere arbeidsplasser i kunnskapsbaserte bedrifter i Drammensregionen. Med utgangspunkt i felles interesser og behov gikk elleve organisasjoner i Drammensregionen sammen om å etablere Papirbredden – Drammen kunnskapspark.

  Kontrakten ble utført som en samspillsentreprise med kunden, som senere har resultert i en rekke kontrakter på området for AF Gruppens datterselskap, Strøm Gundersen.

  Prosjektinformasjon

  Prosjekttype: Næringsbygg
  Forretningsenhet: Strøm Gundersen
  Kunde: Papirbredden Eiendom AS
  Entrepriseform: Samspillentreprise