Hopp til hovedinnhold

Ullerud Helsebygg

Ullerud helsebygg er det største sykehjemmet i Norge massivtre, og med det også landets første helsehus av sitt slag.

Prosjektstatus

   Jun 2015
   Feb 2017

   Om prosjektet

   Ullerud helsebygg har et bruttoareal på ca. 12 000 m2 fordelt på 108 sykehjemsplasser, lærings-, mestrings- og rehabiliteringssenter, dagsenter for eldre og sentralkjøkken.

   • MNOK 226,9

    Kontraktssum

   • Helsebygget er bygget i massivtre fordi dette alternativet var best på pris og miljø, da det både gir god atmosfære og positive helseeffekter.

   AF Gruppen

   Ullerud, Ullerudveien, Drøbak, Norge

   Velferdsteknologi for beboerne

   Nye Ullerud helsebygg er bygget for å vare. Miljøvennlige materialer og moderne teknologi skal møte behovene til morgendagens beboere.

   I slutten av februar 2017 flyttet 66 spente beboere flytte inn i sine nye hjem på Ullerud helsebygg. Her kan de trene, gå til frisøren, få kulturelt påfyll og glede seg over de naturskjønne omgivelsene sentret ligger i. Ullerud helsebygg skal bli et kraftsenter, med fokus på det friske.

   Helsebygget ligger sentralt i Frogn kommune, og har et areal på 12 000 m2 fordelt på 108 sykehjemsplasser, lærings-, mestrings- og rehabiliteringssenter, dagsenter for eldre spabad og sentralkjøkken. Fra politisk hold kom ønsket om å bygge i massivtre. Massivtre puster langt bedre enn tradisjonelle byggematerialer, noe som gir gode helseeffekter og et godt inneklima.

    

   Det nye helsebygget på Ullerud skal også ha den beste og nyeste velferdsteknologien, blant annet er alle rom utstyrt med sensorer og skjermer der beboerne kan gi beskjeder til de ansatte.

   Alle rom i sykehjemmet er også utstyrt med hotell-TV. Der skal beboerne kunne se treningsvideoer, beskjeder fra ansatte og kulturaktiviteter som foregår i fellesarealene. 

   Prosjektinformasjon

   Prosjekttype: Næringsbygg
   Forretningsenhet: AF Bygg Østfold
   Arkitekt: BAS Arkitekter
   Kunde: Frogn Kommune
   Entrepriseform: Totalentreprise