Hopp til hovedinnhold

Energisparekontrakt Asker kommune

Det problematiske grunnvannet som stadig oversvømmet Asker Kulturhus brukes nå som energiressurs. Vannet varmer opp kulturhuset.

Prosjektstatus

   Jun 2012
   Dec 2020

   Om prosjektet

   Asker kommune har i over ti år arbeidet aktivt for å redusere sine energiutgifter og miljøbelastninger. AF sparer Askers skattebetalere for ti millioner kroner – årlig. Samarbeidet mellom Asker kommune og AF har vart i mange år. Nå har Asker kommune valgt AF som Energipartner de neste åtte til ti årene.

   • MNOK 40

    Kontraktssum

   AF Gruppen

   Jørgensløkka 60 Asker

   Grunnvann ble energiressurs

   Asker kommune har siden 2003 hatt energisparing på dagsordenen, og har hittil har greid å redusere energikostnadene sine årlig titalls millioner.

   Det har redusert kommunens energiutgifter, gitt miljøgevinster og frigitt midler som kommer innbyggerne til gode.

   Et av de mest spennende tiltakene som er gjort, er et grunnvannsbassenget under Asker kulturhus blir nå en ressurs i stedet for et problem. Det problematiske grunnvannet steg i 2007 rekordhøyt og oversvømmet kulturhuset. Nå skal vannet varme opp kulturhuset, gjennom en ny varmepumpeløsning som erstatter en gammel oljefyr. Et realt kinderegg av et tiltak – miljøet spares for skitten oljefyring, Asker kommune sparer strømutgifter og grunnvannet gjør heretter mer nytte enn ugagn. 

   Prosjektinformasjon

   Prosjekttype: EPC
   Forretningsenhet: AF Energi & Miljøteknikk
   Kunde: Asker kommune
   Entrepriseform: Totalteknisk entreprise