Hopp til hovedinnhold

Scandic Helsfyr

Scandic Norges største hotell har fått et solid ansiktsløft, men også bak veggene skjuler det seg en stor oppgradering.

Prosjektstatus

   Jan 2019
   Oct 2020

   AF Energi har prosjektert og levert komplett anlegg for varme og kjøling, sprinkler og sanitær til hotellets nye fløy og ombygde etasjer. Den nye fløyen til Scandic Helsfyr er på 9800 m2, totalt har de nå 450 rom som gjør hotellet til det største Scandic har i Norge. Fløyen har konferanseavdeling på første plan, parkeringsgarasje i underetasjen og 178 hotellrom fordelt på åtte etasjer. Ny fløy er BREEAM-sertifisert til «Very good».

   • 25 MNOK

    Kontraktssum

   • BREAAM Very Good

   AF Gruppen

   Innspurten 7, 0663 Oslo

   AF utvidet Helsfyr hotell da det ble bygget på og rehabilitert i 2007. Oppdraget som ble overlevert i 2020 omfattet rehabilitering og utvidelse av hotellet. 

   Leveransen i 2020 besto av ny fløy med mellombygg til det eksisterende bygget.  I tillegg ble deler av første etasje og kjeller bygget om, og restaurantområdet ble utvidet med to tilbygg på hver side. Inngangspartiet ble flyttet mens hotellet var i full drift.

   Konferanseområdet er modernisert med flere store møterom.  I tillegg ble det bygget en stor og luftig konferansesal med plass til inntil 300 personer. 

   Flere AF-selskaper har bidratt i oppgraderingen, og AF Energi har stått for de tekniske løsningene. Et komplett anlegg for varme og kjøling, sprinkler- og sanitæranlegg er installert.

   Det er etablert en energisentral i kjelleren under det nye mellombygget. Sentralen er tilknyttet fjernvarme som hovedkilde for oppvarming. For kjøling er det installert en ny CO2-kjølemaskin. Denne maskinen sørger for kjøling gjennom hele året og gjenvinner overskuddsvarmen som benyttes til enten oppvarming eller varmt tappevann.

   Energisentralen distribuerer varme og kjøling til ventilasjon og lokale varme- og kjøleenheter.

   Oppvarming og kjøling av de nye hotellrommene gjøres med en kombibaffel i gangen i hvert hotellrom. Mens oppvarming i øvrige arealer dekkes gjennom ventilasjon og radiatorer. Møterom og andre soner med mye belastning er utstyrt med fancoils for kjøling.

   Prosjektinformasjon

   Prosjekttype: Energi - totaltekniske entrepriser
   Kunde: AF Bygg Oslo/Eiendomsspar
   Entreprenør: