Hopp til hovedinnhold

Scanmar - reduserte energibruk med 30 %

Ikke bare sparer Scanmar i Åsgårdstrand flere hundre tusen kroner i årlige energikostnader. AF Energi & Miljøteknikk har også sørget for at det er slutt på å sparke i bokser og resette systemer.

Prosjektstatus

   Sep 2013
   Nov 2013

   Om prosjektet

   AF har gjennomført vellykket analyse og installasjon av en rekke enøk tiltak. Det er montert nye avfuktere og elbil-ladere som bruker mer energi enn tidligere. Likevel har energibruken totalt blitt kraftig redusert med mer enn 30 % i 2014 som er høyere enn opprinnelig garanti før prosjektstart.

   • NOK 300 000

    Årlig innsparing

   • 300 000 kwh

    Årlig besparelse

   AF Gruppen

   Åsgårdstrandveien 359, 3179 Åsgårdstrand

   Suksessprosjekt for begge parter

   Scanmar er selve pioneren innen fangst­ kontrollsystemer, og tilbyr kommersielle skere utstyr som gir økt effektivitet og økonomisk gevinst. Sensorene Scanmar produserer forteller forskerne hvordan trålen oppfører seg under vann helt ned til 2000 meter under havoverflaten. 

   Scanmars samarbeid med AF er blitt en suksesshistorie. 

   Foruten å ha gjennomført energimerking og energivurdering av de tekniske anleggene, er det gjort en energi­analyse. Deretter bisto AF Scanmar med å søke om midler fra Enova til å gjennomføre tiltak, flr selve prosjektet ble gjennomført.

   Basert på analysen fra AF Energi & Miljøtek­nikk, ble Scanmar tildelt drøyt 350 000 kroner fra Enova til støtte for nødvendige investeringer.

   Resultatet er en besparelse på 300 000 kWh per år, eller en innsparing på omlag 300 000 kroner årlig ved en strømpris på om lag én krone per kWh.

   Det er ingen tvil om at dette er en smart investering som vil betale seg for oss i framtiden.

   Kjell Hassum, prosjektleder i Scanmar

   Prosjektinformasjon

   Prosjekttype: Energieffektivisering
   Forretningsenhet: AF Energi & Miljøteknikk
   Kunde: Markebo Industribygg AS
   Entrepriseform: Totalentreprise