Hopp til hovedinnhold

Søk i Haumyrheitunnelen E18

I Haumyrheitunnelen hvor Kruse Smith jobbet med rehabilitering ble det oppdaget udetonert sprengstoff. Bakkesøkshundene til AF Decom ble tilkalt for å lukte seg frem til udetonert sprengstoff.

Prosjektstatus

   Jun 2020
   Nov 2020

   Søk med hund

   I Haumyrheitunnelen hvor Kruse Smith jobbet med rehabilitering ble det oppdaget udetonert sprengstoff. Bakkesøkshundene til AF Decom ble benyttet for å lukte seg frem til udetonert sprengstoff. Dette er et HMS-tiltak som er med på å forhindre ulykker med forsagere. I dag finnes det ingen elektroniske sensorer som kan måle seg med hundenesen, verken i fleksibilitet eller kapasitet. Siden 2012 har AF benyttet søk med hunder trent på sivile sprengstoff. I Haumyrheitunnelen har hundene jobbet i to perioder i 2020. Vestgående løp på våren og østgående løp på høsten. Kruse Smith bruker bakkesøkshundene som et risikoreduserende tiltak da de setter sikkerhet i høysete.

    AF Gruppen

    To perioder

    AF Decom med bakkesøkshundene har vært i tunnelen i 2 perioder. Første periode var vest løpet (sørgående) og andre gangen var øst løpet (nordgående). 

    Arbeidet gjøres for Kruse Smith som gjør rehabiliterings arbeid for Statens Vegvesen i Haumyrheitunnelen i Kristiansand.

    • Søk med hund
    • Søk med hun utenfor tunnel
    • Søk med hund utenfor tunnel

    Prosjektinformasjon

    Forretningsenhet: AF Decom
    Kunde: Kruse Smith