Hopp til hovedinnhold

River Norges mest kjente svømmeanlegg

Våren 2020 fjernet AF Decom Norges mest kjent badehall bit for bit.

Prosjektstatus

   Mar 2020
   Jun 2020

   Riving med publikumsinteresse

   Skuelystne naboer og spennende utfordringer sto i kø da AF Decom rev Tøyenbadet for Kultur- og idrettsbygg i Oslo kommune.

   • 9 MNOK

    Kontraktsum

   • 98,3% gjenvinningsgrad

   AF Gruppen

   Siden 1976 har Tøyenbadet prydet toppen av parken med samme navn, litt øst for Oslo sentrum. Med sitt karakteristiske buetak har bygget vært lett å se. Her har mange unge Oslo-borgere tatt sine første svømmetak, og under Norway Cup har barn og ungdom fra hele Norge og mange andre land fått et forhold til svømmehallen.

   Men etter 44 år var det slutt. Nyttårsaften 2019 inviterte Oslo kommune til gratis farvelbading i byens største og mest kjente anlegg. Bare noen uker senere var AF Decom i gang med den møysommelige jobben å rydde tomta før det nye badeanlegget skal bygges samme sted. Planlagt nyåpning er foreløpig i 2023.

   Bygget er nå historie, men noen utfordringer ble det underveis.  Begge langsider av buehallens vegger var dekket med asbest, som måtte fjernes i starten av prosjektet.

   I finvær og med koronastengte treningssentre var det også mange som bevegde seg rundt i Tøyenparken, like ved området AF Decom holdt på; joggere, syklister, barnevogner og hundeluftere skulle alle kunne ferdes trygt til tross for de mange lassene som ble kjørt ut av området hver dag. 

   Like under badeanlegget går T-banelinje nummer 4 mot Vestli. Det er bare 17 meter ned til tunnelen, og dette satte krav til rystelser i grunnen.

   Byggherre Kultur- og idrettsbygg i Oslo kommune har vært opptatt av gjenbruk i prosessen, og noen av materialene får leve videre.

   Blant annet skal 280 meter treverk, som har fungert som rekkverk og håndløpere, skal sendes til en produsent i Valdres. Her skal de trylles om til trapper og monteres i Entras nye bygg i Kristian Augusts gate.

   Prosjektinformasjon

   Prosjekttype: Riving
   Forretningsenhet: AF Decom
   Kunde: Kultur- og idrettsbygg i Oslo kommune
   Entrepriseform: Riventreprise