Hopp til hovedinnhold
Bygg, AF Gruppen

Har bygget nytt nabolag i Bergen

Godt samarbeid

Lagunetoppen er navnet på det splitter nye boligprosjektet som LAB Entreprenør har bygget. Eiendomsselskapene Profier AS og REMA Etablering Vest AS står bak prosjektet. Prosjektleder Sjur Hanserud i Profier skryter av samarbeidet med LAB.

– Det fungerer veldig bra. Vi har jobbet med samme team som sto bak Elsesro Brygge, og prosjektet er løst i henhold til samarbeidsintensjonene, sier Hanserud.

Han sier prosjektet har vært normalt bra, men salgsmessig var det i midten av april fortsatt noen utfordringer med mer enn 40 usolgte leiligheter.

– Foreløpig ligger fortjenesten i usolgte leiligheter, sier prosjektlederen.

Lagunetoppen sett fra luften

Enkel tilkomst

Lagunetoppen ligger i bydel Fana sør for Bergen sentrum. Lagunen storsenter er nærmeste nabo, og Bybanen og andre kollektivtilbud ligger rett i nærheten.

Leilighetene er fra 35 til 108 kvadratmeter store, med hovedvekt på arealeffektive 2- og 3-romsleiligheter. Alle leilighetene har egen uteplass. I tillegg kommer takterrasse og felles uteområder.

– Nå er alt overlevert. Det eneste som gjenstår, er noe utomhusarbeid. Det skal plantes hekk og gress, oppsummerer prosjektleder Knut-Helge Iversen i LAB Entreprenør i midten av april.

Utfordrende grunnforhold

Prosjektet består av fem bygg som rommer 222 leiligheter, parkeringsanlegg og cirka 1700 kvadratmeter butikkareal. Kontraktssummen var 464 millioner kroner ekskl MVA. Knut-Helge kom inn i prosjektet i august 2018.

– Grunnforholdene var utfordrende, for fjellets beskaffenhet var ikke slik man så for seg og hadde prosjektert med. Vi sprengte ut 107.000 kubikkmeter fast fjell for å lage prosjektet, sier han.

– Det som ellers er spesielt, er at prosjektet ligger tett inntil en riksvei, Fanaveien, med innkjøring til bolig- og butikkarealer fra en rundkjøring. Vi koblet oss på rundkjøringen ved Lagunen storsenter, fortsetter Knut-Helge, som allerede er i gang med neste prosjekt i Nygårdsgaten 91-93.