Hopp til hovedinnhold
AF Gruppen, Karriere

– Liker tempoet i entreprenør-bransjen

Skolebesøk ble avgjørende

Siv hadde ikke sett for seg å jobbe hos en entreprenør. Nå er hun prosjektingeniør i AF Bygg Oslo og trives veldig godt. 

– Jeg liker tempoet, at ting går fort. Man kan komme på jobb om morgenen og se for seg hva man skal gjøre, og så blir det ikke sånn i det hele tatt fordi det er så mye som skjer og så mye som endres. Jeg liker også at man er involvert med mange forskjellige personer, sier Siv, som jobber som HMS/KS-leder ved prosjektet Furuset Hageby. Jobben innebærer at hun følger opp HMS og kvalitetssikring på byggeplassen. 

Siv studerte byggingeniør ved OsloMet da AF Gruppen kom på besøk. Hun fikk et godt inntrykk av bransjen og bestemte seg for å delta i studentkonkurransen Kampen om AF-kollektivet. Sammen med fem medstudenter gikk hun til topps i konkurransen, og gjengen bodde sammen i et kollektiv som AF betalte i studieåret 2019-2020. 

– Det var en veldig bra opplevelse. I tillegg til å bo et år gratis, lærte jeg mye om AF Gruppen og fikk et innblikk i hva jobblivet kom til å by på som de andre på utdanningen ikke fikk, sier hun. 

Hvordan er drømmejobben?

Årets utgave av Kampen om AF-kollektivet er mer spisset mot karriere enn tidligere. Mens studentene tidligere har løst ulike oppgaver i de innledende rundene, går årets konkurranse ut på å bygge sin egen drømmejobb. Deretter kan deltakerne booke et omvendt intervju med en ansatt i AF. Det innebærer at studenten stiller spørsmålene, mens AFs representant må svare. 

Første del av konkurransen går fram til 18. november. Blant deltakerne vil de beste bli plukket ut til å delta i finalen, som denne gangen arrangeres i Trysil 3. til 5. februar 2023. 

– Årets konkurranse handler i enda større grad om å gi studentene mulighet til å utforske det studentene drømmer om å jobbe med. Gjennom prosjektene de skal bli kjent med, buddyordningen og sommerjobben er målet å gi studentene innsikt i AF Gruppens virksomhet. Vi er mange som kjemper om dyktige ingeniører. Gjennom AF-kollektivet ønsker vi å vise vårt mangfold av muligheter og håper enda flere studenter finner drømmejobben i AF, sier Annette Strøno, HR-sjef Rekruttering og prosjektleder for AF-kollektivet. 

Her kan du delta i AF-kollektivet!

Morsom konkurranse

Martin Geiran meldte seg på i Kampen om AF-kollektivet fordi han syntes AF virket som et kult sted å jobbe. Han endte med å vinne og fikk sponset husleie i studieåret 2020-2021. Siden fikk han jobb i AF Energi, hvor han jobber med digital utvikling. 

– Grunnen til at jeg meldte meg på, var at jeg hadde møtt Jonas fra det første kollektivet. Jeg trodde det nesten ikke gikk an å vinne, men jeg skjønte jo at det var mulig, sier Martin. 

Han er utdannet maskiningeniør fra NTNU. Under studiene hadde han ingen klar plan om hva han ville jobbe med, men er veldig godt fornøyd med jobben i AF Energi. 

– Digital utvikling går ut på å gripe de digitale mulighetene vi ser i AF Energi og at vi tar i bruk programmer eller løsninger som kan støtte prosjektene. Det fine er at jeg får mange forskjellige arbeidsoppgaver jeg kan bryne meg på. Det er ulik vanskelighetsgrad, og så er det morsomt å drive med mye forskjellig. Jeg føler ikke at jeg blir satt i en bås med beskjed om å gjøre én ting. Det setter jeg veldig pris på. 

– Hva vil du si til studenter som vurderer å bli med i konkurransen? Er det verdt å hive seg på? 

– Jaja, 100 prosent. Jeg synes konkurransen var morsom i seg selv. Det var ikke et arbeid, det var en lek med veldig god uttelling, sier Martin. 

Finale i AF-kollektivet 4.0