Hopp til hovedinnhold
Campus Ås, AF Gruppen

Campus Ås

AF Gruppen er med å bygge det nye Universitetet i Ås.

Prosjektstatus

  Oct 2016
  Apr 2021

  Om prosjektet

  AF Gruppen har entreprisene på tett bygg og varme- og kjøleanlegg på Campus Ås. Tett bygg utføres av AF Bygg Østfold og omhandler ca. 27 000 m2 fasade og ca. 25 000 m2 takareal. Varme- og kjøleanlegg utføres av AF Energi & Miljøteknikk, leveransen omfatter komplett distribusjonsnett for varme og kjøling samt produksjon av kjøling.

  • MNOK 369

   Kontraktssum

  • 63100 m2

   Areal

  • 2400

   Universitetets antall rom

  • 150 mål

   Park- og landskapsområde

  AF Gruppen

  Campus Ås, 1432 Ås

  Norges største byggeprosjekt

  Campus Ås er den største samlede utbyggingen i universitets- og høgskolesektoren i Norge noensinne og det eneste i sitt slag. Det nye veterinærbygget blir på ca. 63.100 kvadratmeter, og NMBU-utbyggingen er det største pågående landbaserte byggeprosjektet i Norge.

  Det nye Veterinærbygget skal huse både Veterinærinstituttet og veterinærutdanningen når de flytter fra Adamstuen i Oslo og samlokaliseres med resten av NMBU på Ås. Når bygget står ferdig, vil det inneholde alt fra kompliserte laboratorier og forskningsfasiliteter til undersøkelsesrom for syke dyr av alle slag, i tillegg til spesialarealer som obduksjonsrom for dyr, dyrestaller, akvarier og dyrehospital. 

  Utbyggingen er et teknisk krevende og komplisert prosjekt, både av hensyn til smittevern og energibruk i bygget som vil bli dobbelt så stort som den norske operaen. Løsningen har vært et tett samarbeid mellom byggherre, entreprenører, brukere og fagmiljøer.

  I tillegg til de store bygningsmessige arbeidene skal det anlegges et stort park- og landskapsområde på vel 150 mål. Uteanlegget skal både forsterke kvalitetene i dagens flotte park og skape en vakker og funksjonell utvidelse mot den nye delen av campus.

  Prosjektingeniør i AF - Bli med på jobb

  Kontaktpersoner

  • 25.000

   m2

   yttervegger/klimavegger

  • 300.000

   stk

   teglstein montert på byggene

  • 55

   km

   rørnett for varme og kjøling i bygningene

  Prosjektinformasjon

  Prosjekttype: Næringsbygg
  Kunde: Statsbygg
  Entrepriseform: Hovedentreprise