Hopp til hovedinnhold

Campus Ås

AF Gruppen er med å bygge det nye Universitetet i Ås.

Prosjektstatus

Oct 2016
Apr 2021

Om prosjektet

AF Gruppen har entreprisene på tett bygg og varme- og kjøleanlegg på Campus Ås. Tett bygg utføres av AF Bygg Østfold og omhandler ca. 27 000 m2 fasade og ca. 25 000 m2 takareal. Varme- og kjøleanlegg utføres av AF Energi & Miljøteknikk, leveransen omfatter komplett distribusjonsnett for varme og kjøling samt produksjon av kjøling.

 • MNOK 369

  Kontraktssum

 • 63100 m2

  Areal

 • 2400

  Universitetets antall rom

 • 150 mål

  Park- og landskapsområde

AF Gruppen

Campus Ås, 1432 Ås

Norges største byggeprosjekt

Campus Ås er den største samlede utbyggingen i universitets- og høgskolesektoren i Norge noensinne og det eneste i sitt slag. Det nye veterinærbygget blir på ca. 63.100 kvadratmeter, og NMBU-utbyggingen er det største pågående landbaserte byggeprosjektet i Norge.

Det nye Veterinærbygget skal huse både Veterinærinstituttet og veterinærutdanningen når de flytter fra Adamstuen i Oslo og samlokaliseres med resten av NMBU på Ås. Når bygget står ferdig, vil det inneholde alt fra kompliserte laboratorier og forskningsfasiliteter til undersøkelsesrom for syke dyr av alle slag, i tillegg til spesialarealer som obduksjonsrom for dyr, dyrestaller, akvarier og dyrehospital. 

Utbyggingen er et teknisk krevende og komplisert prosjekt, både av hensyn til smittevern og energibruk i bygget som vil bli dobbelt så stort som den norske operaen. Løsningen har vært et tett samarbeid mellom byggherre, entreprenører, brukere og fagmiljøer.

I tillegg til de store bygningsmessige arbeidene skal det anlegges et stort park- og landskapsområde på vel 150 mål. Uteanlegget skal både forsterke kvalitetene i dagens flotte park og skape en vakker og funksjonell utvidelse mot den nye delen av campus.

Prosjektingeniør i AF - Bli med på jobb

Kontaktpersoner

 • 25.000

  m2

  yttervegger/klimavegger

 • 300.000

  stk

  teglstein montert på byggene

 • 55

  km

  rørnett for varme og kjøling i bygningene

Prosjektinformasjon

Prosjekttype: Næringsbygg
Kunde: Statsbygg
Entrepriseform: Hovedentreprise