Hopp til hovedinnhold
Kolbotn omsorgsboliger

Kolbotn omsorgsboliger

AF har bygget 72 nye omsorgsboliger på Kolbotn med tilhørende servicefunksjoner, et dagaktivitetssenter og base for hjemmetjenester. Bygget ble kåret til årets helsebygg 2019.

Prosjektstatus

  Oct 2017
  Jan 2020

  Om prosjektet

  Kolbotn omsorgsboliger (KOMBO) har en ideell plassering i hjertet av Kolbotn sentrum. En trang og krevende tomt har krevd stor grad av kreativitet både fra arkitektens- og ingeniørenes side.

  • MNOK 209

   Kontraktsum

  • 72

   Omsorgsboliger

  • 10 000 m2

   Areal

  • Massivtre

   Byggets 4 øverste etasjer utføres i massivtre

  AF Gruppen

  Edvard Griegs vei 5-7, 1410 Kolbotn

  Bærekraftige omsorgsboliger

  Tomten ligger mellom teglbebyggelsen og en skogkledd fjellskråning.  Derfor valgte arkitekten trefasade. Innvendig bidrar mye eksponert treverk til å regulere luftfuktigheten i bygget. Kommunen har vært opptatt av at hele prosjektet skal være bærekraftig, og bygget er utført som et passivhus med bæresystem av massivtre.

  For å tilføre liv til området rundt KOMBO ble bygget åpnet opp i 1. etasje, og en snarvei for skoleungdom lagt tvers gjennom bygget, rett forbi husets kafé, som er åpen for alle. I 1. etasje er dessuten fellesfunksjoner som dagsenter og treningsrom samt kontorer for hjemmetjenesten. 2. etasje består av omsorgsboliger og en personalbase med kontorer og medisinrom. 3.-4. etasje består av omsorgsboliger med felles stuer og spiserom for samvær for beboerne. 5. etasje er boliger tilrettelagt for demente beboere med døgnbemanning. Til sammen 72 omsorgsboliger

  Fjernvarme

  De rørtekniske arbeidene ble levert av AF Energi. Det samme gjaldt varme og sanitær.  Kunden ønsket stor grad av gulvvarme i bygget. Dette gir bedre komfort enn andre varmeløsninger. Det ble benyttet fjernvarme som kilde. Løsningen ble levert i samarbeid med underentreprenøren Enso.

   

  Dette er et helt spesielt bygg, som i hver detalj er spesialdesignet med tanke på brukerne.
  Thomas Sjøvold, ordfører i Oppegård kommune
  • Foto: Krister Sørbø
  • Foto: Krister Sørbø

  Prosjektinformasjon

  Prosjekttype: Næringsbygg
  Arkitekt: tegn_3
  Rådgiver: ÅF Engineering
  Kunde: Nordre Follo (tidl Oppegård) kommune
  Entrepriseform: Generalentreprise
  Entreprenør: