Hopp til hovedinnhold
Edvard Griegs vei omsorgsboliger

Edvard Griegs vei omsorgsboliger

For Oppegård kommune fører AF opp 72 nye omsorgsboliger på Kolbotn med tilhørende servicefunksjoner, et dagaktivitetssenter og base for hjemmetjenester.

Prosjekstatus

Oct 2017
Jan 2019

Om prosjektet

Kontrakten omhandler bygging av et bygg med omsorgsboliger med tilhørende servicefunksjoner, et dagaktivitetssenter og base for hjemmetjenester. Bygget inneholder 72 omsorgsboliger på 50-55 m2 og består av 5 etasjer samt underliggende kjeller. Byggets areal er i underkant av 10 000 m2, hvor de fire øverste etasjene skal bygges i massivtre. Kontrakten omhandler også opparbeidelse av utomhusarealer og nødvendig infrastruktur. Byggherren er Oppegård kommune.

 • MNOK 209

  Kontraktsum

 • 72

  Omsorgsboliger

 • 10000 m2

  Areal

 • Massivtre

  Byggets 4 øverste etasjer utføres i massivtre

AF Gruppen

Edvard Griegs vei 5-7, 1410 Kolbotn

Bærekraftige omsorgsboliger

Oppegård kommune ønsket et omsorgsbygg med passivhus-standard. ÅF Engineering og tegn_3 har utarbeidet prosjektet for kommunen, og resultatet av planene er blitt et omsorgsbygg med miljøprofil hvor store deler av vegger og dekker er utført i massivtre.

AF har utført og har flere pågående prosjekter hvor massivtre er et sentralt konstruksjonselement. Således passer prosjektet AF svært godt.

Bygget føres opp tett ved en ny kulvert gjennom Kolbotn og vil gi et grønt bidrag til å fylle ut et areal som i dag har lite opparbeidet grunn.

Prosjektinformasjon

Prosjekttype: Næringsbygg
Arkitekt: tegn_3
Rådgiver: ÅF Engineering
Kunde: Oppegård kommune
Entrepriseform: Generalentreprise
Entreprenør: