Hopp til hovedinnhold
Kolbotn omsorgsboliger

Kolbotn omsorgsboliger

For Oppegård kommune har AF bygget 72 nye omsorgsboliger på Kolbotn med tilhørende servicefunksjoner, et dagaktivitetssenter og base for hjemmetjenester. Bygget ble av kåret til årets helsebygg 2019.

Prosjektstatus

  Oct 2017
  Jan 2019

  Om prosjektet

  Kolbotn omsorgsboliger (KOMBO) har en ideell plassering i hjertet av Kolbotn sentrum, men på en trang og krevende tomt. Tomtens begrensninger har krevd stor grad av kreativitet både fra arkitektens- og ingeniørenes side og da den ligger mellom teglbebyggelsen og en skogkledd fjellskråning, har tre blitt brukt på fasaden. Innvendig bidrar mye eksponert treverk til å regulere luftfuktigheten i bygget. Kommunen har vært opptatt av at hele prosjektet skal være bærekraftig, og bygget er utført som et passivhus med bæresystem av massivtre.

  • MNOK 209

   Kontraktsum

  • 72

   Omsorgsboliger

  • 10 000 m2

   Areal

  • Massivtre

   Byggets 4 øverste etasjer utføres i massivtre

  AF Gruppen

  Edvard Griegs vei 5-7, 1410 Kolbotn

  Bærekraftige omsorgsboliger

  Oppegård kommune ønsket et omsorgsbygg med passivhus-standard. ÅF Engineering og tegn_3 har utarbeidet prosjektet for kommunen, og resultatet av planene er blitt et omsorgsbygg med miljøprofil hvor store deler av vegger og dekker er utført i massivtre.

  AF har utført og har flere pågående prosjekter hvor massivtre er et sentralt konstruksjonselement. 

  For å tilføre liv til området rundt KOMBO ble bygget åpnet opp i 1. etasje, og en snarvei for skoleungdom lagt tvers gjennom bygget, rett forbi husets kafé, som er åpen for alle. I 1. etasje er dessuten fellesfunksjoner som dagsenter og treningsrom samt kontorer for hjemmetjenesten. 2. etasje består av omsorgsboliger og en personalbase med kontorer og medisinrom. 3.-4. etasje består av omsorgsboliger med felles stuer og spiserom for samvær for beboerne. 5. etasje er boliger tilrettelagt for demente beboere med døgnbemanning. Til sammen 72 omsorgsboliger

  Dette er et helt spesielt bygg, som i hver detalj er spesialdesignet med tanke på brukerne.

  Thomas Sjøvold, ordfører i Oppegård kommune

  Prosjektinformasjon

  Prosjekttype: Næringsbygg
  Arkitekt: tegn_3
  Rådgiver: ÅF Engineering
  Kunde: Oppegård kommune
  Entrepriseform: Generalentreprise
  Entreprenør: