Hopp til hovedinnhold

Nye Holen skole i Bergen

​Prosjektet omfatter barne- og ungdomsskole for 650 elever med idrettshall og uteområder. Dagens to skolebygg erstattes av en samlet og tilgjengelig skole med gode forbindelser mellom ute- og inneområdene.

Prosjektstatus

   Feb 2019
   Jul 2021

   Holen skole er en kombinert barne- og ungdomsskole med bygningsmasse fra 1950-tallet. Det er utfordrende tomteforhold med stor høydeforskjell mellom byggene, som opprinnelig var to separate skoler og er atskilt av en privat vei. Barne- og ungdomstrinnet ved Holen skole ble slått sammen i 2009 og har bl.a. felles administrasjon. Elevtallet i dag er ca. 180 ved barnetrinnet og ca. 300 ved ungdomstrinnet. Den nye skolen skal bli en kombinertskole med kapasitet på 650 elever. Barnetrinnet skal romme 250 elever og ungdomstrinnet 400 elever.

   • 650

    elever

   • 9.250 m2

    Samlet størrelse

   • BREEAM-NOR Excellent

    miljøsertifisering

   • MNOK 303

    kontraktsum

   AF Gruppen

   Øvre Holen 46, 5163 Laksevåg

   De to tomtene ved Holen skole, med ungdomstrinnet på øvre tomt og barnetrinnet på nedre, ligger komplisert til med begrenset areal og høydeforskjell på 15 meter. Slik skolen står i dag, oppleves den i praksis som to skoler med vanskelig tilgjengelighet og kommunikasjon mellom bygningene på øvre og nedre tomt.

   Nå kobles skolen sammen til et helhetlig skoleanlegg. Ungdomsskolebygget skal rives og erstattes av nybygg. Deler av barnetrinnet blir erstattet av nybygg. Resten rehabiliteres.

   AF Gruppens datterselskap LAB Entreprenør har etter en pris- og designkonkurranse inngått kontrakt om å bygge skolen for Bergen kommune. Prosjektet har høye miljøambisjoner. Nye Holen skole skal blant annet bygges som et nesten-nullenergibygg (nNEB), sertifiseres som BREEAM-NOR Excellent, og gjennomføres som fossilfri byggeplass.

   Prosjektinformasjon

   Prosjekttype: Offentlige bygg
   Kunde: Bergen kommune
   Entreprenør: