Hopp til hovedinnhold
Kongsberg kulturhus

Kongsberg kultur- og kunnskapssenter

AF Gruppens datterselskap, Strøm Gundersen, har bygd Krona – Kongsbergs kultur- og kunnskapssenter.

Prosjektstatus

   Jun 2013
   Jun 2015

   Om prosjektet

   Krona – Kongsberg kultur- og kunnskapssenter er den største kontrakten i Strøm Gundersens historie målt i kroner og øre. Bygget inneholder blant annet lokaler for Høgskolen i Buskerud, fagskolen Tinius Olsen, bibliotek og andre kulturfunksjoner.

   • MNOK 415

    Kontraktssum

   • 24 100 m2

    Areal

   AF Gruppen

   Kongsberg, Norge

   Et utfordrende prosjekt

   Krevende grunnforhold litt utenom det vanlige gjorde at prosjektteamet måtte snu seg rundt og tenke nytt under grunnarbeidene. Løsningen for å få på plass pælene ble å forbore hvert eneste av de 400 pælehullene.

   Siden bygget ligger midt i gamlebyen i Kongsberg hadde antikvaren bestemt at gesimshøyden ikke måtte overstige takhøyden på byggene rundt. Dessuten måtte det tas hensyn til vannstanden under 200-årsflommen Numedalslågen, noe som ga begrensninger for gulvhøyden.

   Bedre enn planlagt

   Etter å ha prosjektert bygget tre ganger, kom byggherre og Strøm Gundersen frem til et resultat som ble bedre enn det opprinnelig var planlagt.

   I dag huser bygget blant annet lokaler for Høgskolen i Sørøst-Norge, Fagskolen Tinius Olsen, Komposittlaboratorium, Kongsberg Norsksenter, folkebibliotek, høgskolebibliotek, tre kinosaler, Musikkteatret, BlackBox-teater og kontorer for Kongsberg kommune. Strøm-Gundersen har også bygd et separat parkeringshus. I tillegg rommer Krona kinolokaler, og to biblioteker.

    

   Prosjektinformasjon

   Prosjekttype: Næringsbygg
   Kunde: KKP Eiendom AS
   Entrepriseform: Totalentreprise
   Entreprenør:
   Nettsted: krona.no