Hopp til hovedinnhold
Nytt kaffehus i Vestby

Nytt kaffehus i Vestby

AF Gruppen bygger nytt kaffeforedlingsanlegg for kaffeprodusenten Joh. Johannson Kaffe. Her skal en fjerdedel av kaffeforbruket i Norge produseres.

Prosjektstatus

   Jan 2018
   Dec 2019

   Om prosjektet

   Avtalen omfatter bygging av et nytt og fremtidsrettet kaffeforedlingsanlegg i Vestby kommune i Akershus. Det nye anlegget er på 9 450 m2 med tilhørende utomhusanlegg. Prosjektet omfatter bygging av et nytt kaffeproduksjonsanlegg, med arealer til lagring, pakking og utkjøring av 12 000 tonn kaffe i året. AF Bygg Østfold er totalentreprenør.

   • MNOK 255

    Kontraktsum eks. mva.

   • Bygges Bygget har høy miljøprofil og sertifiseres som Breeam Excellent

   • 12 000 tonn

    kaffe skal produseres årlig

   • 22 meter

    Takhøyde

   AF Gruppen

   Treveien 6, 1540 Vestby

   Kaffehus med høy miljøprofil

   Totalentreprisen omfatter bygging av selve fabrikken, tekniske installasjoner, solcelleanlegg og utomhusanlegg. Bygget skal ha en høy miljøprofil og settes opp i massivtre og sertifiseres som Breeam Excellent.

   Johan Johannson startet sin importvirksomhet i 1866. I 1926 investerte selskapet i den første brennemaskinen, og det ble starten på en prosess hvor Joh. Johannson Kaffe som importør etter hvert tok hånd om råkaffeblandingene, brenning, maling og pakking. I dag produserer Joh. Johannson Kaffe ca. 1/3 av all kaffe som drikkes i Norge.

   Prosjektinformasjon

   Prosjekttype: Næringsbygg
   Kunde: Joh. Johanson Kaffe AS
   Entrepriseform: Totalentreprise