Hopp til hovedinnhold

Riving og riggdrift på Radiumhospitalet

AF Decom kapret både rivings- og riggkontrakten i storprosjektet på Radiumhospitalet.

Prosjektstatus

   Feb 2020
   Nov 2023

   AF Decom er tildelt to entrepriser i prosjektet på nye Radiumhospitalet. De første omfattet totalentreprise knyttet til gjennomføring av riving og miljøsanering på deler av Radiumhospitalet. Det nye oppdraget inkluderer rigg og driftstentreprise fra og med råbygg til og med ferdigstillelse av nytt klinikk- og protonbygg på Radiumhospitalet, inkludert drift av anleggsveier, plasser, asfaltering, vedlikehold av gjerder og miljøtiltak.

   • 117 MNOK

    Kontraktssum

   • 4 tårnkraner, den største med krokhøyde på 57,5 meter, skal betjene prosjektet.

   AF Gruppen

   Radiumhospitalet, Oslo

   River og rigger

   Radiumhospitalet er Norges ledende kreftsykehus. I tillegg til pasientbehandling drives det mye kreftforskning. I årene 2019 til 2023 skal det bygges et nytt klinikkbygg på Radiumhospitalet, samt et senter for protonbehandling.

   AF Decom er tildelt to entrepriser i prosjektet. De første omfattet totalentreprise knyttet til gjennomføring av riving og miljøsanering på deler av Radiumhospitalet.

   Nå har AF Decom fått fornyet tillit fra Helse Sør-Øst RHF. Det nye oppdraget inkluderer rigg og driftstentreprise fra og med råbygg til og med ferdigstillelse av nytt klinikk- og protonbygg på Radiumhospitalet, inkludert drift av anleggsveier, plasser, asfaltering, vedlikehold av gjerder og miljøtiltak. Oppdraget skal gjennomføres som en samspillsentreprise.

   Kontrakten AF Decom har sikret seg har en estimert verdi på 117 millioner kroner. En sentral del av oppdraget er miljøtiltak som avfallshåndtering og utslippsreduserende grep.

   - AF Decom besitter bred og lang erfaring innen tradisjonelle rivetjenester og etterfølgende mottak, behandling og gjenvinning av materialer, og kan vise til en kildesorteringsgrad på 95 prosent for hele selskapet. Det er kunnskap vi vil ta med oss inn i dette oppdraget. For oss er dette et annerledes og spennende prosjekt som bidrar til å utvide vårt tjenestespekter, og vi ser frem til å ta fatt på arbeidene, sier direktør i AF Decom, Amund Lien.

   Prosjektinformasjon

   Prosjekttype: Riving
   Forretningsenhet: AF Decom AS
   Kunde: Helse Sør-Øst
   Entrepriseform: Samspillsentreprise