Tillatelsen omfatter grenseverdier for tungmetallene arsen, bly, kadmium, krom, kvikksølv og sink, samt olje, sum av 15 spesifiserte perfluorerte forbindelser (PFAS), suspendert stoff og surhetsgrad.

Oppfølging PFAS
Fluorholdige stoffer (PFAS-er) har vært benyttet som bestanddeler i skum fra brannslukkemidler på konstruksjonene som tas inn til miljøbasen. Forhøyede konsentrasjoner ble observert i første halvår. Det medfører at langtidsgrensen gitt i tillatelsen ble overskredet i 2023. Fra andre halvår har nivåene ligget godt under grenseverdiene.
Miljødirektoratet er jevnlig orientert om PFAS-situasjon og hvilke tiltak som er iverksatt. Det er en generell utfordring at tilgjengelig teknologi ikke gir tilstrekkelig rensing av PFAS til vår type industri. Arbeidet med å identifisere og teste ut relevant teknologi fortsetter også i 2024.

Resultat støvmåling
Miljødirektoratet har satt strenge restriksjoner til støvflukt fra anlegget. Utslippstillatelsen fra myndighetene er satt på maksimalt 3 gram støv/m2 per måned. Målinger gjort av Hardanger Miljøsenter, viser at nivåer målt på målestasjonene er betydelig under kravet.
-
Fakta om Miljøovervåking AF Miljøbase Vats 
AF Offshore Decoms anlegg AF Miljøbase Vats har utslippstillatelse fra Miljødirektoratet og Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (DSA). For å kunne følge miljøutvikling i området over tid, gjennomføres overvåking etter vannforskriftens bestemmelser for tilstanden i biota (strandsnegl og blåskjell) (hvert 3. år) og sediment (hvert 6. år).

Det er et krav i tillatelsen fra Miljødirektoratet at det gjennomføres miljøovervåking fra en akkreditert leverandør. På oppdrag fra AF Miljøbase Vats gjennomfører STIM miljøovervåking av basen og områdene rundt.   
Kravene fra Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet følges opp gjennom rapportene fra Zpire Ltd. Disse er ikke assosiert med STIM, men er en del av miljørapporteringen utført på vegne av AF Offshore Decom i 2023.