Hopp til hovedinnhold
Klimaendringer som følge av miljøpåvirkning er en av vår tids største samfunnsproblemer. I AF skal vi redusere fotavtrykket vårt. Vi skal være ledende i bransjen på å redusere utslipp, bruke mindre energi og ta hensyn til knappe ressurser.

Bygg- og anleggsnæringen påvirker naturen og miljøet, spesielt når nye områder blir utbygd. Det er derfor viktig at bransjen tar ansvar for å utvikle og ta i bruk smarte løsninger som reduserer klima- og miljøbelastningen.

Våre klima- og miljøtiltak

  •  En elektrisk hjullaster og en dumper i en tunnel
    Elektrisk dumper og hjullaster prøves ut, som de første i sitt slag i Norge, på et anleggsprosjekt i 2023

Reduksjon av klimagassutslipp

Vi jobber aktivt med å redusere klimagassutslipp i prosjektene våre.

Flere samspillskontrakter, der vi som entreprenører kan bidra inn i en tidlig fase, gjør at vi kan ta smarte valg som reduserer utslipp i produksjonsfasen. I store anleggsprosjekter kan for eksempel en helhetlig planlegging av veitraseer, redusert masseuttak og masseforflytting gi betydelige utslippsreduksjoner. 

Flere og flere byggeplasser drives nå fossilfrie, og vi investerer i elektriske kjøretøy og mobile ladestasjoner. Vi samler data om kjøremønster fra maskinene våre, og får autostopp installert for å hindre tomgangskjøring.

Strøm erstatter diesel i tunnelprosjekt

Strategiske hovedmål

  • 50 %

    Vi skal redusere våre klimagassutslipp per tjenestetype relativt til omsetning med minst 50 prosent innen 2030.
  • 50 %

    Vi skal redusere avfallsmengder som går til forbrenning og deponi med minst 50 prosent innen 2030.
  • AF-selskapet Aeron har levert HVAC-systemer til Norleds nullutslipps batteriferjer.
  • Rimol Miljøpark
    Betong Øst og AF Gruppen har samarbeidet om å utvikle en betong der resirkulerte masser fra Rimol Miljøpark kan erstatte sand i tilslaget.
  • Gimsøystraumen Bru i Lofoten rehabiliteres av AF-selskapet Consolvo ved installasjon av katodisk beskyttelse. Korrosjonen på jernet stoppes ved å tilføre en svak elektrisk spenning mellom node og jern (katode). Metoden vil øke levetiden på broen med 30–40 år.
  • Tøyenbadet har mange miljøtiltak
    Tøyenbadet gjenbruker renset regnvann fra det blågrønne taket og reduserer dermed bruken av vann fra offentlig ledningsnett. I tillegg bidrar taket til bedre luftkvalitet og biologisk mangfold.

Vi bruker cookies for å optimalisere din brukeropplevelse. Ved å gå videre aksepterer du bruk av cookies. Les mer om informasjonskapsler her

construction-helmet-32px24/7 fag og ledelse24/7 innovasjon24/7 klima og miljø24/7 samarbeid24/7 strategien24/7 fag og ledelse24/7 innovasjon24/7 klima og miljø24/7 samarbeid24/7 strategienconstruction-helmet-60px24/7 fag og ledelse24/7 innovasjon24/7 klima og miljø24/7 samarbeid24/7 strategien24/7 fag og ledelse24/7 innovasjon24/7 klima og miljø24/7 samarbeid24/7 strategien24/7 fag og ledelse24/7 innovasjon24/7 klima og miljø24/7 samarbeidGroup 9Stresskoffertemailfiletablehamburger menyLokasjonshareZoom InZoom Out