Hopp til hovedinnhold
Søkshund og sanering

Søkshund og sanering

  AF Decom har et ledende fagmiljø innenfor søkshund og sanering, for å finne og fjerne gjenstående eksplosiver i grunnen.

  Norge er i konstant vekst og utvikling, og vi gjenbruker i dag store arealer som vi har bygget og arbeidet i tidligere. I dette skjæringspunktet mellom fortiden og fremtiden kan det ligge igjen risiko i form av forsagere, som har potensiale til å skade både vårt eget personell og samfunnet rundt oss.  

  AF Decom har gjennom vårt ledende fagmiljø inne sprengning bygget opp en kapasitet for å risikovurdere, finne, håndtere og fjerne gjenstående eksplosiver i grunnen, på en sikker måte tilpasset prosjektene vi engasjeres i.

  AF Decom har siden 2011 bygget og operert fjernstyrte maskiner fra 10-40 tonn. Siden 2012 har AF benyttet søk med trente hunder etter sivile eksplosiver. Fra høsten 2017 startet opptreningen av egne hunder ansatt direkte i AF. Hundene er operative og trenes etter samme prinsipper om forsvarets og politiets hunder. Vårt sprengningskyndige personell har alle sertifikater og tillatelser som myndighetene krever for å håndtere alle typer eksplosiver og risikoer knyttet til håndtering av forsagere.

   

  Dynamitthunden Sylvester på oppdrag i Lieråsen tunnel

  Kontakt oss