Omsetningen for 2. kvartal var MNOK 7 651 (7 853) og MNOK 14 838 (15 246) i første halvår. Resultat før skatt ble MNOK 21 (292) i 2. kvartal og MNOK 207 (305) i første halvår. Dette ga en resultatmargin på 0,3 % (3,7 %) i 2. kvartal og 1,4 % (2,0 %) i 1. halvår. AF Gruppen hadde en ordreinngang på MNOK 5 629 (10 877) i 2. kvartal og en ordrereserve på MNOK 38 253 (44 693) ved utgangen av kvartalet. 

- AF Gruppen opprettholder høy aktivitet i kvartalet, men resultatet preges av nedjusteringer av resultatestimatet på ett av konsernets offshore-prosjekter. Kvartalet inneholder flere sterke prestasjoner, spesielt innen virksomhetsområdene Anlegg og Energi og Miljø. Det er gledelig med fortsatt positiv utvikling i sikkerhetsprestasjoner og sykefravær, sier Amund Tøftum, konsernsjef i AF Gruppen. 

Kontantstrøm fra driften ble MNOK 661 (227) i 2. kvartal 2024 og MNOK 789 (203) for første halvår. AF Gruppen hadde per 30. juni 2024 netto rentebærende gjeld på MNOK 979 (1 582). Resultat per aksje ble NOK -0,07 (1,72) i 2. kvartal og NOK 1,23 (1,69) i første halvår.

AF stiller de samme strenge sikkerhetskravene til alle samarbeidspartnere og leverandører som til egne medarbeidere. AFs underentreprenører inkluderes i skadestatistikken. H1-verdien for 2. kvartal var 0,4 (0,7). For første halvår 2024 var H1-verdien 0,6 (1,1).

AF arbeider systematisk og målrettet for å unngå arbeidsrelatert fravær. Sykefraværet for
2. kvartal var 3,6 % (3,9 %) og for første halvår 2024 var det 4,1 % (4,2 %).

- Byggenæringen har de siste årene opplevd høy usikkerhet i markedskrefter som påvirker aktivitet og sysselsetting for de fleste aktørene i bransjen. For å stimulere til økt aktivitet og lønnsomhet må en samlet næring styrke samhandling, nyskaping og produktivitet gjennom hele verdikjeden, sier Tøftum.

Utvalgte hovedpunkter fra kvartalet:

  • Anlegg økte aktiviteten betydelig i 2. kvartal med en omsetningsvekst på 59 % sammenlignet med samme kvartal i fjor. AF Anlegg hadde nok et kvartal med rekordhøy omsetning og leverte et godt resultat. Enheten har en solid prosjektportefølje med flere store prosjekter i produksjon, og det er jevnt over høy aktivitet og god drift i prosjektene.  Målselv Maskin & Transport, Stenseth & RS og VSP leverte svært gode resultater i 2. kvartal.
  • Bygg hadde en omsetningsnedgang på 15 % i 2. kvartal sammenlignet med samme kvartal i fjor. AF Bygg Østfold, Strøm Gundersen, Strøm Gundersen Vestfold og Haga & Berg leverte svært gode resultater, mens AF Byggfornyelse og ÅBF leverte gode resultater dette kvartalet.
  • Betonmast leverte et svakt resultat i kvartalet. Enhetene Betonmast Røsand, Innlandet og Østfold leverte gode resultater i kvartalet. Betonmast Romerike og Buskerud-Vestfold leverte resultater noe under forventning, og Betonmast Asker og Bærum hadde resultater under forventning. Betonmast Boligbygg, Oslo og Trøndelag hadde svake resultater i kvartalet.
  • Eiendom hadde et svakt resultat i kvartalet. Et krevende eiendomsmarked med høye renter og usikkert markedssentiment bidrar fortsatt til lave salgstall.  Det ble inngått salgskontrakter på 21 (16) boliger i kvartalet, hvorav AFs andel er 10 (7). I 2. kvartal ble det overlevert til sammen 132 boliger, i hovedsak på prosjektene Skårersletta MIDT og Bekkestua Have. Det var totalt 41 (4) ferdigstilte usolgte enheter ved kvartalets slutt, hvorav AFs andel var 21 (1). Det var tre boligprosjekter under produksjon ved utgangen av kvartalet. Totalt antall enheter i produksjon er 589, hvorav AFs andel er 246. Dette gir en salgsgrad i igangsatte prosjekter på 68 %.
  • Energi og Miljø økte aktivitetsnivået med 19 % i 2. kvartal sammenlignet med samme kvartal i fjor, og leverer god lønnsomhet. AF Energi har økt aktivitetsnivået betydelig sammenlignet med samme kvartal i fjor. Høy aktivitet og god drift i flere prosjekter sikret et godt resultat i 2. kvartal. AF Energi gjennomførte kjøpet av 70 % av aksjene i ETA Norge i kvartalet, en entreprenør innen bioenergi. AF Decom har høy aktivitet sammenlignet med samme kvartal i fjor, og leverer et godt resultat i 2. kvartal.
  • Det er fortsatt store variasjoner i resultatene fra virksomhetsområdet Sverige. AF Prefab i Mälardalen leverte svært gode resultater i 2. kvartal, mens Kanonaden og AF Härnösand Byggreturer leverte gode resultater. De tidligere Betonmast Sverige-selskapene har negative resultater også dette kvartalet. AF Anläggning Väst er nå avviklet.
  • Virksomhetsområdet Offshore leverer et negativt resultat dette kvartalet. Det er gjort ytterligere nedjusteringer av resultatestimat på ett prosjekt i AF Offshore Decom som utføres på nederlandsk sokkel. Estimatet er nedjustert i størrelsesorden MNOK 240 ekskl. mva. Prosjektet ble også omtalt og nedjustert i andre halvår 2023. Aeron økte aktivitetsnivået betydelig sammenlignet med samme kvartal i fjor og leverte god lønnsomhet i kvartalet.