Telemarksfisk
– Jeg trives veldig bra i jobben, sier Sølvi.
Hun og kollega Kristine Storli er de eneste gjenværende kokkene i AF. For tiden driver de kjøkkenet på JR-prosjektet Songkjølen og Engerfjellet vindpark. Brakkeriggen står i Sand i Nord-Odal kommune.
Sølvi og Kristine avløser hverandre i en 14 dagers turnus. I arbeidsperiodene står Sølvi opp klokken 03.30 hver dag bortsett fra søndag for å gjøre i stand frokosten, som serveres fra klokken 05.00.
Middag serveres fra klokken 19.30 til 21.00. Denne onsdagen står oksesteik og karamellpudding på menyen. Pluss suksessterte. Sølvi liker å ha en kake på lur.
– Den er veldig viktig for arbeiderne, sier Sølvi.
– De er gode til å ete. Noen klager over at de legger på seg når de er på prosjekt, smiler hun.
Mat med brun saus står høyt i kurs. Arbeidsfolket setter pris på kjøttkaker, koteletter og steik.
– Jeg serverer fisk hver tirsdag, og det er ikke alltid så populært. Da må de ha vafler til dessert så de skal bli mette. De kaller det Telemarksfisk, humrer Sølvi.